Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi Eğitime Başlayacak!

 

 

Adana- ÇÜHM

Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr Turgut Çürük, Haziran 2012’den bu yana  vekaleten yürüttüğü Kozan İşletme Fakültesi Dekanlığı görevine Ocak 2013 itibarıyla asaleten üç yıllığına atandı.

Dünyada bilgi ve iletişim teknolojisinin hızlı ilerleyişine paralel olarak mikro alanda uzmanlaşmanın artmakta olduğunu, bu durumun ise yeni bölümlerin kurulmasını beraberinde getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Çürük, Mayıs 2012 tarihi itibarı ile kurulan Kozan İşletme Fakültesi bünyesinde, ülkemizin ve özellikle de yörede kurulması beklenen tesislerin idari, mali ve yönetsel eleman ihtiyacını karşılamaya hedeflediğini belirtti.

 

Kozan İşletme Fakültesi’nde  Çukurova Üniversitesinde bulunmayan “Muhasebe ve Denetim” ve “Yönetim Bilişim Sistemleri” ile ülke genelinde yoğun talebin olduğu “İşletme Bölümü” olmak üzere, toplam üç bölüm kurulması planlanıyor.

Kozan İşletme Fakültesi’nin yeni kurulan bir fakülte olması nedeniyle öğretim üyesi, idari personel ve öğrencisinin olmadığını belirten Prof. Dr. Çürük, “2013-2014 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamayı hedefliyoruz” dedi. Kozan İşletme Fakültesi’nin kendi binası yapılana kadar, fakülte için Kozan MYO’ da bir katın tahsisi hedefleniyor.

 

 

 

Prof. Dr. Çürük, fiziki alt yapı hakkındaki görüşlerini  “Fakülte binasının yaptırılması için gerekli  bütçenin bir proje çerçevesinde sağlanabilmesine ilişkin girişimler olacak. Ancak gerek devletin imkanları gerekse bütçeden takip edilen ödeneklerle binanın yapılması hem zaman alıyor ve büyük ölçekte bürokratik süreci aşmayı gerektiriyor. Bu bağlamda arzu edilen bölümlerin fiilen eğitime başlayıp, öğrencileri Kozan'a getirebilmemiz için mutlaka hayırseverlerin fiziki alt yapı sürecinin oluşturulmasında desteğine ihtiyac duyulacaktır.” diyerek ifade etti.


Prof. Dr. Çürük, fakültenin kurulmasına destek verecek kişilerin isimlerinin yaşatılması için üniversite olarak ellerinden geleni yapma arzusunda olduklarını belirtti.

 

Kozan 'da oluşturulan Fakültenin  eğitiminin belli standartların üzerinde olması hedefleniyor. 4 yıllık eğitim verecek olan İşletme Fakültesinde yer alan bölümler de hazırlık sınıfı sonrasında eğitim verilecek. Fakültede teknolojiyi yoğun kullanan eğitim süreçlerinin de bulunması arzu ediliyor. Fakültede örgün öğrenimin başlamasından sonra hızlı bir şekilde Uzaktan Eğitim sürecinin oluşturulması ve elektronik ortamda da lisans düzeyinde eğitim verilmesi amaçlanıyor. Kozan İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr Turgut Çürük, fakülte öğrencilerine hizmet verecek olan 500 kişilik bir yurt yapılmasına  ilişkin ihale süreci de en kısa sürede tamamlanacağına ilişkin bilgi verdi.

   

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi