Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi Kuruldu!

 

 

 

Yeni kurulan Kozan İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turgut Çürük ile fakülte ve gelecekte yapacakları
işler konusunda bir röportaj yaptık..

iletisim1

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi ne zaman eğitime başlıyacak?

Kozan İşletme Fakültesi resmi olarak Haziran 2012 tarihinde kuruldu. Yeni kurulan bir fakülte olması nedeniyle  akademik, idari ve fiziki şartlar henüz oluşmadı. Önümüzdeki eğitim döneminde başlamayı hedefliyoruz. İşletme Bölümü, Muhasebe ve Denetim Bölümü, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü açmak için resmi girişimlerimizi başlattık.. Bu üç bölümle ilgili bölüm açılma kararı üniversite senatosunca onaylandı. YÖK  nezninde değerlendiriliyor. Fakültemiz binası henüz olmaması nedeniyle Üniversitemiz Kozan MYO'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. kısa sürede kendi fiziki şartlarımızı oluşturmak için girişimlerimiz başladı.

 

 

Çukurova Üniversitesi Kozan İşletme Fakültesi Dekanı olarak kısaca proje ve hedeflerinizden bahseder  misiniz?

Şuan temel amacımız ve en büyük beklentimiz fiziki altyapının oluşturulmasıdır. Mutlaka hayırseverlerin fiziki alt yapı sürecinin oluşturulmasında desteğine ihtiyacımız var.

"Kozan ve adanalı hayırseverlerin kozan işletme fakültesinin bir an önce yapılandırılması için desteklerini istiyoruz."

Eğitim süreci olarak, öncelikle Kozan 'da oluşturduğumuz Fakültenin  eğitiminin belli standartların üzerinde olmasını hedefliyoruz.  Bu bağlamda  4 yıllık  Fakülte olan İşletme Fakültesinde yer alan bölümle de hazırlık sınıfı olacak. Günümüzdeki yeni kurulan ve gelişmiş büyük üniversitelerdeki eğitim yapıları  genellikle ilk 2 yılın ortak ders statünde eğitim vermeleri biçiminde. Uzmanlık alanı gerektiren bölümlere geçiş üçüncü ve dördüncü sınıfta yapılmaktadır. Şu an bizim arzu ettiğimiz mutlaka hazırlık sınıfının olması ve ilk 2 yılın bütün bölümlerde ortak dersler verilmesidir.

Kozan İşletme Fakültesi kaç öğrenciyle eğitim öğretime başlıyacak, Çukurova Üniversitesi İşletme bölümünden ne gibi farklılıklar içerecek anlatır mısınz?

Henüz alınacak öğrenci sayısı bugün itibarıyla belli değil, kendi binamızda eğitim öğretime geçene kadar öğrenci sayısını sınırlı tutmak zorundayız. En kısa zaman da binamız tamamlandığı anda arzu edilen miktarlarda öğrenci alamayı hedefliyoruz. Çukurova Üniversitesinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi adı altında İşletme bölümü bulunmaktadır. Kozan İşletme Fakültesi'nde üniversitemizde bulunmayan iki yeni bölüm açılacaktır. Bu bizim fakültemizi Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden farklılaştıracaktır. Bu bölümler "muhasebe denetim" ve "yönetim bilişim sistemleri" olarak organize edilmiştir. Muhasebe Denetim Bölümü, ileriki süreçte iş potansiyeli çok geniş, Yeni Türk Ticaret Kanunu muhasebe standartlarının uygulanması ve bağımsız dış denetimi zorunlu hale getirdi. Türkiye'de 150.000'e yakın sermaye şirketi olduğu düşünüldüğünde önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde muhasebe denetimle ilgili açığı yürütecek kişilere ihtiyaç duyulacaktır. Kurmayı hedeflediğimiz muhasebe denetim bölümünün mezuniyet sonrası ciddi iş potansiyeli olacağını, bununda öğrencilerin bizim fakültemizi seçmelerindeki tercihlerine ve doğal olarak  fakültemizin giriş puanını etkileyeceğine inanıyorum. Hiç şüphesiz Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Türkiye'de yüksek puanla öğrenci kabul eden üniversite arasında İşletme Fakültesininde buna paralel olacağını ümit ediyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı, Üniversitemize iletmek istediğiniz mesajınız ?

Öğretim üyesi olarak Üniversitemizin var olan marka değerinin genişlemesine ve artmasına katkı sunmak için gerekli ortamları yaratabileceğimize inanıyorum. Güzel bir kampüs alanı yaratmak için iyi bir master planlamayla hedeflediğimiz alt yapı oluşturacağız. Bu hem yörenin tanınabilirliği, hem üniversitemizin tanınabilirliği çerçevesinde, marka değerini bir adım öne götürmesinde ciddi katkı sağlayacak kanatındeyim.

Prof.Dr.Turgut Çürük Kimdir?

Üniversitemzin İktisadi İdari Bilimler Fakületsi İşletme Bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr Turgut Çürük, 15.05.1964 Kozan doğumludur. Lisansını Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümünde 1988 yılında tamamladı. Yükseklisansını Muhasebe/ Finans alanında University Exeter,İngiltere de 1993 yılında tamamladı. Doktorasını Muhasebe alanında University Exeter, İngilte de 1999 yılında tamamladı. 2000 yılında Yardımcı Doçentlik unvanını,2003 yılında Doçentlik Unvanı, 2008 yılında profesörlük ünvanını aldı. Haziran 2012 de vekaleten yürüttüğü Kozan İşletme Fakültesi Dekanlık görevine  Ocak 2013 itibarıyla asaleten 3 yıllığına YÖK tarafından atandı.

Hazırlayan: Elif Pınar Aybay (ÇÜHM, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı)

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi