Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

 

 

25.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Drama Topluluğu tarafından her yıl Eylül ayında yapılan elemeler sonucu oluşturulan kadroyla oyunlar sahneliyor. Senede sadece bir oyun çıkaran topluluk bunun dışında her yıl turne düzenleyip, kadroda bulunan öğrencilerin çeşitli kültürleri tanımasını da sağlıyor.

iletisim1

iletisim1

Günümüz Toplumu ve Dünya Düzenine Karşı: KUKLALAR


Bu yıl da Drama Topluluğu Kulübü tarafından sergilenecek olan ve Politik Tiyatronun en önemli yazarlarından İtalyan Yazar Dario Fo ‘nun kaleme aldığı, 6 kısa komedisi (Japon Kuklası, Demir Yolu Bekçisi, Tüp Bebek, Hamile adam, Yaşlıların Sorunu ve Paris-Dakar) “KUKLALAR” adıyla sahnelenecek. Dario Fo Kapitalizmin günümüz toplumunda yarattığı travmaları, değer yargılarını ve sonuçlarını usta mizahçılığı ile anlatıyor. Günlük hayatın sıradan konularını işleyen, olayların derinliklerine inerek gülüncün ve saçmanın sınırlarını zorlayan usta yazar günlük yaşamda karşılaştığımızda dönüp bakmadığımız, üzerine düşmediğimiz çok sıradan olayları tüm çıplaklığıyla çarpıcı bir biçimde sergiliyor.

iletisim1
iletisim1

Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Drama Topluluğu tarafından “Kuklalar” oyunu Dünya Tiyatrolar Günü olan 27 Mart Çarşamba günü Mithat Özsan Amfisinde saat 17.00’de izleyicilerin beğenisine sunulacak. Belediye Şehir Tiyatrosu Oyuncusu İlter Şen’ in yönetmenliğinde sahnelenecek olan ve Çevirmen Egemen Berköz tarafından Türkçeye uyarlanan oyun “Günümüz toplumunu, başka bir değişle yenidünya düzenini ve insanların kuklalaştırılmasını” acımasızca eleştiriler sunacak.

 

iletisim1

iletisim1 iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi