Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

‘Kültür Balığının Farkı, Fiyatı’

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.12.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yasemen Yanar, denizde yemle beslenen kültür balığıyla, serbest dolaşan diğer balıklar arasında besin değeri olarak büyük bir fark olmadığını söyledi.

İki balık arasında fiyatının iki kat olacak kadar büyük bir fark bulunmadığını belirten Prof. Dr. Yanar “Besin bileşenleri bakımından bugüne kadar yapılan çalışmalarda en göze çarpan fark, kültür balıklarının yabani formlara göre daha fazla yağ içermesi olmuştur. İçerdiği yağ miktarının yanı sıra yağın kalitesi bakımından da farklar bulunmaktadır. Yabani balıklarda insan beslenmesinde önemli yeri olan omega-3 yağ asitleri, kültür balıklarına kıyasla daha fazladır. Ancak kültür balıklarında toplam yağ miktarı fazla olduğu için omega-3 yağ asitleri de daha yüksek bulunur.” dedi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi