Adana (ÇÜHM) -
16.02.2016
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırma Merkezi bünyesinde “Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi” olarak hizmete açılan Adana’nın kültür ve sanat hayatına ev sahipliği yapan mekânda, konusunda uzman konuklarla geleneksel hale gelen söyleşiler devam ediyor.
Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi “Adana'da Konut Mimarisinin Gelişimi” konusuyla ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Saban ile “Sanatı Anlamak” konusuyla ÇÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğr. Gör. Kazım Artut’u ağırladı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan ÇÜ Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik, Behçet Necatigil’in ‘Evler’ şiirini okudu. |
Doç. Dr. Duygu Saban ise “Adana'da Konut Mimarisinin Gelişimi” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Saban sunumunda, konut mimarisinin yaşam tarzı ve değişen ihtiyaçlarla olan gelişimine değinerek geçmişten, gelecekten ve yakın tarihten mimarilerle ilgili bilgiler verdi.
Adana’nın tarihsel gelişimini de akademik bir bakış açısı ile değerlendiren Doç. Dr. Saban, geleneksel konutlar, erken cumhuriyet dönemi konutları ve 1950’lerden sonraki konutlardaki mimari özellikleri anlattı.
Konferans sonunda Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik Doç. Dr. Saban’a teşekkür plaketi takdim ederken konferans anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. |
|
Sanatı Anlamak…
Çukurova Üniversitesi Adana Halk Kültür Evi’nde bir başka konuk ise Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğr. Gör. Kazım Artut oldu. Öğr. Gör. Artut, “Sanatı Anlamak” konu başlığında katılımcılara konferans verdi. Öğr. Gör. Kazım Artut konferansında, estetik ve sanat konularına değinerek estetik, görsel algılama, görsel kültür, görsel okur yazarlık, çağdaş sanat eğitim, çevre estetiği, popüler kültür ile bilim ve sanat konularında bilgiler verdi.
Konferans sonunda Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu, Öğr. Gör. Kazım Artut’a teşekkür plaketi takdim ederken, konferans anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. |
|