Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin Moda Tasarımcıları Kültür ve Sanat Gezisinde Buluştu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.01.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü tarafından “Gaziantep’e Teknik, Kültür ve Sanat gezisi” düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü, bölüm hocaları Doç. Havva Halaçeli Metlioğlu, Öğr. Gör. Dr. Özlem Uslu, Öğr. Gör. Hande Bilvar Akçaoğlu, Selçuk Tanyol, Arş. Gör. Zeynep Kahraman, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri ile Gaziantep’e gerçekleştirilen teknik, kültür ve sanat gezisiyle öğrencilerin sanata, tasarıma ve halı endüstrisine bakış açıları daha da genişletildi.

 

Geleceğin Tasarımcıları Bol Bol Not Aldı.

Çukurova Üniversiteli ekibin Gaziantep’teki ilk durağı “Avşar Halı’’ fabrikası idi. İleride halı endüstrisinde rol almak isteyen öğrencilerimiz trend olan tasarımlar, üretim işleyişi ve dünya halı piyasası hakkında bilgi topladı. Daha sonra entegre bir tesis olan “Reis Halı’’da elyafın üretiminden ipliğin halı formunu alıncaya kadar ki bütün aşamalarını detaylıca görme fırsatları oldu.

Tarihi ve Turistik Yerleri de Gezdiler.

Halı fabrikalarının ardından sıra Antep’in tarihi dokularını görmeye geldi. Tarihi İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu’nda keyifli bir öğle yemeğinin ardından öğrenciler şehrin tarih kokan sokaklarını gezdi. Tarihi Antep Kalesi, Zincirli Bedesten, Antep Çarşısı, Antep Evleri, Cam Müzesi’ni gezerken bol bol fotoğraf çeken öğrenciler yeni tasarımları için ilham topladı.

Ekip son olarak yine Gaziantep’in simgelerinden biri olan meşhur Tahmis Kahvecisi’nde günün yorgunluğunu atma imkânı buldu.

 

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi