Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Çukurova Tarih ve Kültür Araştırma Ödülü” Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer’e Verildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.03.2015

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova’da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları ödüllendirdi. Törende Çukurova Üniversitesi adına Çukurova Tarih ve Kültür Araştırma Ödülü Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer’e de ödül verildi.

Çukurova Turizm Ödülleri” Sahiplerini Buldu

İlki geçen yıl gerçekleştirilen "Çukurova Turizm Ödülleri" töreninin ikincisi Anemon Oteli’nde yapıldı. Ödül törenine Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’nın yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 

ADRO Başkanı İsa Akdağ, ödül töreninin açılışında, Dünya Rehberler Günü’nün ilk kez Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) Başkanı Titina Loizides’in önderliğinde 1990 yılında kutlanmaya başlandığını söyledi. Akdağ, "Kutlamalardaki amacımız, toplumu rehberlik hizmetinin niteliği, gerekliliği ve saygınlığı konusunda bilgilendirmek, dikkati turizmin, tarihi, kültürel varlıkların önemi ve sürdürülebilirlik konusuna çekmek.’’ dedi.

 

 

Çukurova Tarih ve Kültür Araştırma Ödülü Çukurova Üniversitesi’ne

Konuşmaların ardından 19 dalda 23 ödül dağıtıldı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Dalı’nda (Anavarza Özel Ödülü’ne) layık görülen ve törene katılamayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ödülünü Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’ye sunuldu.

Kültürel Sürdürülebilirlik Turizm Ödülü, Adana Valiliği adına Adana Valisi Mustafa Büyük’e verilirken, Çukurova Tarih ve Kültür Araştırma Ödülü ise Çukurova Üniversitesi adına Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer’e verildi.

Törende ayrıca, Bölge Turizmine gönül verenler ile turizme katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlara da plaket sunuldu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi