Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Hekimlikteki Başarıları Gibi Kürek Çekmede de Başarılılar

 

 

Adana (ÇÜHM) -

25.05.2015

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dragon Takımı Birinci Oldu

Mersin’de düzenlenen Dragon Fest 2015 yarışmasına katılan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi ekibi, zorlu rakiplerini geride bırakarak ilk gün birinci olarak altın madalya almaya hak kazanırken, Dragon Fest Federasyon kupasına sahip oldu. Aynı ekip ikinci gün yapılan yarışlarda yine sport kategorisinde yarışmaya hak kazanarak bu kategoride ikinci olarak gümüş madalyayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne getirdi.

33 Takım Arasında Çukurova Üniversitesi Takımı Birinci Oldu

2015 Mersin Dragon Festivali kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı’nın sahilinde düzenlenen festivalde 33 takım yarıştı. Mersin Marina’dan yürüyen takım kortejinin etkinlik alanına gelmesi ile başlayan festival, Kaptan Seremonisi ile devam etti. Yarıştan önce tek tek sahneye davet edilen takım kaptanları, yarış öncesi takımlarını motive etti. Türkiye genelinde birçok şehirde düzenlenen Dragon Festivaline Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi de katıldı.

 

“Eğitim Öğretimin Amaçlarından Biri, Mesleki Yetkinliğin Yanında İletişim Ve Sosyal Yetkinliğe Sahip Hekimler Yetiştirmek”

ÇÜ Tıp Fakültesi kürek ekibi adına açıklama yapan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Koç, eğitim öğretimin yanında derslerden kalan zamanlarda, öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlayacak entelektüel, sosyal, sportif faaliyetler yapılmasının önemine değinerek şunları kaydetti;

“Kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler, öğrencilerin hem hayata olan motivasyonlarını hem de şu ana kadar farkına varmadıkları veya zaman bulamadıkları için geliştiremedikleri yeteneklerini ortaya çıkarmak ve geliştirmek için fırsat barındırmaktadır. Bu aktiviteler,  kişisel ve sosyal gelişimlerine önemli katkılarda bulunmaktadır. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim öğretim amaçlarından biri, mesleki yetkinliğin yanında iletişim ve sosyal yetkinliğe de sahip hekimler yetiştirmek. Bu nedenle fakültemiz için bu tarz aktiviteler önem arz etmekte ve özenle düzenlenmektedir. Sportif faaliyetler, bu aktivitelerden sadece biri olup 2014 yılında öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizden oluşan kürek takımı kurulmuş, bu takımın antrenmanlardaki başarısı ve motivasyonu gözlemlendiğinde; takımın yüksek performansından dolayı Dragon Fest yarışmalarına katılma kararı alınmıştır.”

Dünyanın En Büyük Üç Festivalinden Biri

Başlangıç noktası Çinli şair Qu Yuan’ın öyküsüne dayanan Uzakdoğu’dan başlayarak dünyanın pek çok ülkesinde yapılan Dragon Fest Yarışması, Türkiye’de 2008 yılından bu yana birçok şehirde düzenleniyor. Dünyanın en büyük üç festivalinden biri olan yarışma dayanışma, takım çalışması ve ekip ruhu oluşturma becerisine katkı sunuyor. 2014 yılında düzenlenen Adana Dragon Fest yarışmasına ilk kez katılan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dragon Takımı, iki kategoriden oluşan ve üst seviye özelliğini taşıyan sport kategorisinde 2. olurken gümüş madalya kazanma şansı bulmuştu.

İstanbul’da Yapılacak Dragon Yarışmasında Çukurova Üniversitesi’ni Tıp Fakültesi Dragon Takımı Olarak Temsil Edecekler

Bu yılda Mersin’de gerçekleşen festivale katıldıklarını belirten Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Koç 2015 yılında, yoğun program sebebiyle iki hafta gibi kısa bir süre antreman yapma imkanı bulabildiklerini ve Mersin’de düzenlenen Dragon Fest 2015 yarışmasına katıldıklarını söyledi. Zorlu rakiplerini geride bırakarak ilk gün birinci olarak altın madalya aldıklarını anlatan Prof. Dr. Filiz Koç Dragon Fest Federasyon kupasına sahip olma gururunu fakültelerine yaşattıklarını söyledi. Dragon takımlarının ikinci gün yapılan yarışlarda yine sport kategorisinde yarışmaya hak kazandığını hatırlatan Prof. Dr. Filiz Koç bu kategoride 2. olarak gümüş madalyayı fakültelerine getirdiklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dragon takımı bu yarışmalarda elde ettikleri başarılarından dolayı İstanbul’da yapılacak Dragon yarışmasında Çukurova Üniversitesi’ni Tıp Fakültesi Dragon takımı olarak temsil edecek.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi