Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Yerleşkesindeki Kuşlar Artık Üşümeden Yemlenecek…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.12.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Doğa Kulübü öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı. Öğrenciler, soğuk kış günlerinin yaklaşması sebebi ile Çukurova Üniversitesi kampüs alanında yaşayan kuşlar için yemlikler hazırladı. Projenin amacı ise kuşların üşümeden yemini rahatça yiyebilmesi…

Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri aktivitelerine başladı. Her kulüp kendi ilgi alanıyla ilgili projeler hazırlayarak hayata geçiriyor. Bunlardan biri de Doğa Kulübü’nün “Kuşlar İçin Yemlik” projesi.

Öğrenciler kuş yemliklerini hazırlarken, reklam firmalarının kullandığı ve atık durumda bulunan dakota adı verilen üründen yararlandı. Dakotanın kullanılmasındaki amaç ise, bu ürünün hava şartlarından etkilenmemesi.

Önce Atık Dakotaları Topladılar.

ÇÜ Doğa Kulübü öğrencileri öncelikle atık dakotaların toplanmasıyla işe başladı. Topladıkları parçaların kesimini yaparak, yapıyı hazır konuma getirdiler.

Çukurova Üniversitesi kampüs alanında gönüllü öğrencilerin de katıldığı etkinlikle, hazırlanan malzemeleri yapıştırıp zımparaladıktan sonra boyamasını gerçekleştirdiler. ÇÜ Doğa Kulübü öğrencilerince hazırlanan kuş yemlikleri yine öğrenciler tarafından kampüs alanında belirlenen yerlere asacak.

Önemli Olan Sürdürelebilirlik…

Öğrenciler bundan sonraki süreçte önemli olanın, içerisine yemlerin düzenli konularak takibin sağlanması olduğunu belirterek, tüm öğrencilerin yemliklere sahip çıkmasını istediler.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi