Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde “Liderlik ve Girişimcilik” Zirvesi Düzenlendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.03.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (EMÖD) tarafından düzenlenen “Sektör Zirvesi 2014”ün bu yıl ki teması “Liderlik ve Girişimcilik” olarak belirlendi. İki süren zirvede, Türkiye’nin önde gelen firmalarının yöneticileri öğrencilerle bir araya gelerek, iş yaşamlarındaki deneyimlerini aktardı.

ÇÜ Mithat Özsan Amfi’sinde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan EMÖD Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Yalçınsoy, bu yılki zirvenin konusunun “Liderlik ve Girişimcilik” olduğunu belirterek, “Bu temayı seçmemizdeki en büyük amaç, biz öğrencilerin içindeki girişimcilik ruhunu canlandırmak.” dedi.

 

 

 

ÇÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Erol da, Sektör 2014 Zirvesi’nin, öğrencilerin iş hayatında önemli kararlar vermesine katkı sağlayacağına inandığın dile getirdi.

 

 

 

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ise konuşmasında,  mühendislik mesleğinde eğitimin yanı sıra, eğitimi destekleyici faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Başıbüyük, “Bir ülkenin kalkınmasının yolu eğitimden geçiyor. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve ‘bilgi’ üretmek zorundayız. Bunun için de, sektöründe Türkiye’nin en iyilerinin davet edildiği bu ve buna benzer faaliyetleri çok önemsiyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, sunumlara geçildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve iki gün süren “Sektör Zirvesi’14 - Liderlik ve Girişimcilik” etkinliğinde Türkiye’nin önde gelen firmalarının yöneticileri olan, “Türker Baş, Kamil Bayar, Yakup Doğan, Filiz Ergin, Cavit Yantaç, Fırat Uzer, İrfan Sarıcı ve Rıfat Tankut Şensürücü”, iş yaşamlarındaki deneyimlerini aktardı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi