Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Geçmişten Günümüze Lif Sanatı” Semineri

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Tasarım Bölümü 2014-2015 Bahar dönemi etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Konusunda uzaman kişiler Tekstil ve Tasarım bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek, sektörde yer alan farklı konu ve başlıkları akademik anlatımla öğreniyor.  Etkinlik kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedef Açar “Geçmişten Günümüze Örnekleriyle Lif Sanatı” seminerinin konuğu oldu.

 

 

 

 

“Lif Sanatı Ülkemizde Çok Bilinen Bir Kavram Değil.”

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Tasarım Bölümü Konferans Salonu’nda düzenlenen “Geçmişten Günümüze Örnekleriyle Lif Sanatı” seminerine konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Sedef Açar, yaptığı sunumda lif sanatının ülkemizde çok bilinen bir kavram olmadığını söyledi. 

 

 

Lif Sanatının Modern Sanattaki Yeri

Resimli dokuma sanatının Avrupa'daki adıyla “Tapestry”nin geliştirilmesiyle modern sanat döneminde kimlik değiştirmesi sonucu oluşan bir kavram olduğunu dile getiren Doç. Dr. Açar, tekstil lif malzemelerinin ve tekstil tekniklerinin sanata yansımasıyla ortaya çıktığını söyledi.

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Tasarım Bölümü öğretim elamanları ile öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği “Geçmişten Günümüze Örnekleriyle Lif Sanatı” semineri sonrasında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, Doç. Dr. Sedef Açar’a Teşekkür belgesi takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi