Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu Kuruldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.12.2015

Çukurova Üniversiteli akademisyenler uyuşturucuya savaş açtı. Uyuşturucu kullanım yaşının 12’lere kadar düştüğü bölgemizde gençleri bilinçlendirmek ve uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla Çukurova Üniversitesi birçok etkinliğe imza atıyor. Çukurova Üniversiteli akademisyenler üniversite öğrencilerini uyuşturucu kullanımının zararlarına yönelik bilgilendirmek amacıyla bir komisyon kurdu. “Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu” bir dizi konferanslar serisi başlattı. İlk konferansın konuşmacıları komisyon üyeleri Mediko Sosyal Başhekimi Prof. Dr. Elçin Yoldaşcan, ÇÜTF Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu ve ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sunay Fırat oldu.

 

Bağımlı Olma Özgür Ol!!!

Akademisyenler “Bağımlı Olma Özgür Ol” sloganı ile Akif Kansu Konferans Salonu’nu dolduran öğrencilere bağımlılığın zararlarını anlattı. Üzerinde “Sadece Hayır De” ve “Bağımlılıktan Korunmanın Yolu Başlamamaktır”  yazılı tişörtler giyen akademisyenler kürsüye çıkarak sunumlarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan üniversite içerisinde uzman öğretim üyelerinden oluşan bir komisyonla uyuşturucuya karşı mücadele başlattıklarını söyledi.

 

“Madde Bağımlılığı Sadece Bugünün Değil Yarının da Halk Sağlığı Problemi.”

Prof. Dr. Elçin Yoldaşcan madde bağımlılığının sadece bugünü değil yarını da yakından ilgilendiren bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi.  Herkesin bağımlı olabileceğini belirten Prof. Dr. Yoldaşcan bunun tüm dünya sorunu olduğunu ifade ederek şunları kaydetti;

“Bilmemiz gereken şu; kullanımı emniyetli olan hiçbir madde yoktur. Tek kullanımla bile bağımlı olabilirsiniz. Kişilerin ‘bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesine sevk edilmemesi lazım.”

 

 

 

“Bağımlılıkta Arkadaş Tehlikesi.”

Yrd. Doç. Dr. Sunay Fırat ise sunumunda öğrencilere “Bağımlılık Nasıl Gelişir?”, “Bağımlılığın Fiziksel ve Biyolojik Etkileri Nelerdir?”, “Bağımlılığın Psikolojik Yönü Nelerdir?”, “Bağımlılıkta Arkadaş Tehlikesi” ve “Bağımlılığın Ruhsal ve Sosyal Sorunları” konusunda açıklamalarda bulundu.

 

“Madde Kullananların Yüzde 97’si Zararlarını Bilmeden Başlıyor.”

Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu da “Bağımlılık Yapan Maddeler Nelerdir Ve Etkileri Nelerdir?” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Türkiye Uyuşturucu Bağımlılık İzleme Merkezi’ne gelen tüm bağımlılara yapılan ankette, “daha önce madde kullanımının zararlarını biliyor muydunuz?” sorusuna yüzde 97’sinin “hiçbir bilgimiz yok” dediğini açıkladı.

Çukurova Üniversitesi Bir de ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele Merkezi Kurmaya ‘Hazırlanıyor.

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu üyeleri konferans dizilerinin devam edeceğini belirterek, Çukurova Üniversitesi’nde bağımlılıkla mücadeleye yönelik bir de merkez kurma hazırlığı içerisinde olduklarını bildirdi.

Not: Haberin görüntüsüne aşağıdaki linkte tıklayarak ulaşabilirsiniz…

http://we.tl/KZRGMrns53

https://www.wetransfer.com/downloads/36a5280ebeb44b095400ae75f42c4fc120151208090459/25201b

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi