Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin Bilim İnsanlarına Nitelikli Makale Yazma Eğitimi Verildi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.01.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü, Sağlık Bilimleri alanında eğitim gören öğrencilerin bilimsel araştırma, çalışma ve etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla farklı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Prof. Dr. Filiz Koç danışmanlığında kurulan kulüp tarafından, öğrencilerin bilimsel araştırma yöntem ve basamakları hakkında bilgi sahibi olmalarını, bilimsel araştırma ve çalışmaları koordine edebilme yetenek ve tecrübesine sahip olabilmelerini sağlamak, bilim dünyasındaki güncel verileri doğru ve etkili kullanma becerisi edindirmek ve tüm bunları sosyal aktivitelerle süsleyebilmek amacıyla bir konferans düzenledi.

 

Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı ise, SCI ve SCI-E’de 300’e yakın makalesi bulunan, Türkiye’de Son 15 Yıl İçinde Radyoloji alanında en çok makalesi olan kişi unvana sahip Prof. Dr. Mecit Kantarcı oldu.

Bazı akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen “Nitelikli Bilimsel Makale Yazımı” adlı konferansta Prof. Dr. Kantarcı bilgi, deneyim ve tecrübelerini aktardı. Bilimsel araştırmanın gayesi olan yayınlara doktora öğrencisi olarak başlayan bilim insanlarının nasıl bunu yayın haline getireceği konusunda bilgi veren Prof. Dr. Kantarcı, bilimsel makale yazımının püf noktalarını öğrencilerle paylaştı.

Prof. Dr. Mecit Kantarcı Kimdir?

Prof. Dr. Mecit Kantarcı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni dereceyle bitirdi. Mezuniyet sonrası 2004-2005 yıllarında, sırasıyla İstanbul GATA, Florance Nightingale Hastanesi ve Baltimore’da bulunan John Hopkins Hastanesi’nde radyoloji departmanlarında çalıştı. Kardiyak görüntüleme ve karaciğer nakli gibi özel konularda çalışmaları bulunan Kantarcı, halen Erzurum Atatürk Üniversitesinde Pediatrik Radyoloji Bilim Dalı Başkanlığı’nın yanı sıra Üniversite içinde bulunan Ata Teknokent’te bilimsel Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.  SCI ve SCI-E’de 300’e yakın makalesi bulunan Dr. Kantarcı Türkiye’de son 15 yıl içinde Radyoloji alanında en çok makalesi olan kişi unvanı yanı sıra 2014 yılında sağlık bilimleri alanında TUBİTAK teşvik ödülü sahibidir.  

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi