Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

İnnocampus’ten Maker Hareketi Paneli

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.05.2015

İnovasyon ve Girişimcilik Platformu InnoCampus tarafından inovasyonun geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan proje ilk olarak Çukurova Üniversitesi’nde hayata geçti.

Öğrencilerin araştırma ve geliştirme çalışmalarını yapmalarına imkan sağlayan İnnoCampus bu kapsam bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Konusunda uzaman isimleri öğrencilerle buluşturan İnnoCampus ‘Maker Hareketi’ konulu panel düzenledi.

 

 

 

Geleceğin Bilim İnsanlarına İnovasyon Deneyimlerini Anlattılar

Geleceğin bilim insanlarına, günümüzde ülkelerin kaderini belirleyecek en önemli önceliklerden biri olan ‘inovasyon ve girişimcilik’ konusunda eğitim vermeyi amaçlayan proje kapsamında  “Hayatı en çok etkileyecek yeni teknolojiler neler?”, “Bu teknolojiler kullanıcı deyimlerini nasıl etkileyecek?”, “İş hayatında ve dünyada beklenen etkileri neler olacak?” sorularının yanıtlarını panelistler General Electric Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli ve Turkcell Stratejik Pazarlama Yöneticisi Enis Yazırlıoğlu verdi.

Ayrıca “Maker Kimdir?”, “Neler Yapar?”, “Maker Ruhunun Temelinde Neler Vardır?”, “Hareket Nasıl Başlamıştır?”, “3B Yazıcılarla Neler Yapılabilir?”, “Türkiye’deki Maker Hareketinin Geçmişi ve Geleceği” konularını ise panelistler Makers Türkiye Kurucusu Ongun Tan, BTech Innovation’dan Murat Eğri, Atölye İstanbul’dan Engin Ayaz, BTech Innovation Kurucusu Kuntay Aktaş anlattı. Panel katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi