Adana (ÇÜHM) -
15.10.2015
10. Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi 20-23 Ekim 2015 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ortaklığında, Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Mantar üretimi son yıllarda hızla yükseliyor. Bu durumun en önemli nedenleri arasında tüketim tercihlerinin değişimi, düşük oranda şeker ve yağ içermesi nedeniyle iyi bir diyet ürünü olması gösteriliyor…
Yemeklik Mantar Kongreleri, ülkemizde yapılan mantarcılık ile ilgili çalışmaların üreticiler ve araştırıcılar tarafından takip edilebilmesi ve sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek problemler ve çözüm önerilerinin görüşülmesine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.
Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek
1980 yılında başlayıp her 4 yılda bir farklı illerde düzenlenen Türkiye Yemeklik Mantar Kongresi’nin 18-20 Ekim 2012 tarihleri arasında Denizli’de gerçekleştirilen 9. toplantısında, tüketim tercihinin değişmesi nedeniyle üç yılda bir yapılması kararlaştırılmıştı. Kongrenin 10. oturumu ise Çukurova Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ortaklığında Adana’da gerçekleştirilecek. |