Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, Diğer Kamu ve Özel Sektör Kuruluşları Çalışanları ve Üreticiler Bir Araya Geldi
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptığı konuşmada, mantar üretiminin son yıllarda hızla yükseldiğine dikkat çekerek sektörün önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Mantar tüketiminin de arttığını belirten Prof. Dr. Kibar, düşük oranda şeker ve yağ içermesi nedeniyle iyi bir diyet ürünü olan mantarın ideal bir gıda niteliğinde olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;
“Yemeklik Mantar Kongreleri, ülkemizde yapılan mantarcılık ile ilgili çalışmaların üreticiler ve araştırıcılar tarafından takip edilebilmesi ve sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek problemler ve çözüm önerilerinin görüşülmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu kapsamda Kongre süresince çağrılı bildiriler yanında ülkemizde yapılan çalışmalar bildiri ve poster sunumları şeklinde gerçekleşen 10. Yemeklik Mantar Kongresi’nin sektöre hizmet veren firmaların ürün ve hizmetleri sergileyip tanıtılacak olması da önem arz etmektedir. Bu kongre ile üniversiteler, araştırma enstitüleri, diğer kamu ve özel sektör kuruluşları çalışanları ve üreticiler bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşma ve işbirliği yapma fırsatı buluyor. Ayrıca davet edilen yurt dışı konuklar ile yapılan paylaşımlar daha global hale getiriliyor. Konu ile ilgili tüm katılımcıları Adana’da Çukurova Üniversitemizin güzel kampüsünde görmekten ve ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz.”
Açılış konuşmalarının ardından kongreye katılan konuşmacılar bildirilerini sundu. |