Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Uygulamalı DNA Markırları ve Bitki Islahında Kullanımı Kursu Tamamlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

28.11.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Uygulamalı DNA Markırları ve Bitki Islahında Kullanımı Kursu’ tamamlandı. Bitki ıslahı konusunda çalışmalar yapan bilim insanlarının bir araya getirilmesinin amaçlandığı kursa, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden de yoğun katılım olması dikkat çekti.

Ç.Ü. Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Seminer Salonu ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarında gerçekleştirilen kurs üç gün sürdü. Farklı üniversitelerden konuşmacıların da katıldığı kursta, bitki ıslahında kullanılan moleküler markırlar (RFLP, RAPD, SSR, ISSR, AFLP, SNP vb) detaylı olarak incelenip, genetik haritalama, bitkilerde genetik haritaların oluşturulması, markırler yardımı ile erken seleksiyon (MAS) ve Kullanım Alanları ile Kantitatif Özellik Lokusları (QTL) ele alındı. Kursta ayrıca, DNA izolasyonu, PCR, farklı DNA markırları ile ilgili laboratuvar uygulamaları da gerçekleştirildi.

‘Uygulamalı DNA Markırları ve Bitki Islahında Kullanımı Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları ise düzenlenen törenle, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı tarafından takdim edildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi