Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Dünya Masa Tenisi Tarihinde İlk Kez Dört Farklı Lig Açılış Ve Müsabakaları Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.10.2017

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 2017-2018 sezonu Türkiye Lig'leri Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Dünya da ilk kez dört farklı Lig, 128 takım ve 1000'den fazla sporcu, antrenör ve idarecilerin katılımıyla aynı hafta aynı salonda Liglere Adana'da 'Merhaba' diyerek muhteşem bir organizasyonla tamamlandı.

ÇÜ Sakıp Sabancı Spor Salonu’nda 2 gün süren müsabakalara takip eden Adana Vali Yardımcısı Hanlar İden, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, BESYO Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan katıldı.

Müsabaka öncesi tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Adana Vali Yardımcısı Hanlar İden, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyerek, “Yoğun işleri dolayısıyla müsabakayı takip edemeyen Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş tüm katılımcılara başarılar dileğinde bulundu. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç’a Masa Tenisi tarihinde ilk kez yapılan açılışı Adana’ya vermesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İlimizde 28 kulüpten 2115 masa tenisi sporcusu mevcut olup, çok kıymetli sporcular yetiştirdik. Adana’dan milli takıma giden sporcularımızın büyük başarılara imza atması emeklerimizin boşa gitmediğinin bir göstergesidir.” dedi.

“Adana Olarak Bütün Organizasyonlara Talibiz.”

Vali Yardımcısı İden konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Geçtiğimiz sezon kentimizden Çukurova Üniversitesi Masa Tenisi Takımı, Spor Toto Erkekler Masa Tenisi Süper Ligi Şampiyonu oldu ve göğsümüzü kabarttı. Adana olarak bütün organizasyonlara talibiz. Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın direktif ve destekleri doğrultusunda organizasyonlardan alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi koordineli bir şekilde iletişim kurduğu gözükmektedir. Gelen konuk misafirlerimize Adana Misafirperverliğini gösterdiğimize inanıyorum. Bu turnuvanın gerçekleştirilmesinde emeği olan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür ederim”

Prof. Dr. Kibar: “Masa Tenisi Festivaline Dönüşen Bu Müsabakalarda Tüm Takımlara Ve Sporculara Başarılar Diliyorum.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, sadece Türkiye’de değil, dünyada da ilk kez dört farklı Lig, 128 takım ve 500'den fazla sporcuyu, aynı hafta aynı salonda başlayacak Liglere Çukurova Üniversitesi olarak süper lig büyük erkekler son şampiyonu sıfatıyla ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kibar, “Adana’da organizasyon konusunda profesyonel bir ekibin hazırlıklar için nasıl gayretle çalıştığına bizzat tanıklık ettim. Bu bakımdan bu organizasyonda başta Masa Tenisi Federasyonu, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Erkeklerde ve bayanlarda toplam 128 takımın mücadele edeceği Türkiye Lig'lerinin açılışında bir Masa Tenisi Festivaline dönüşen bu müsabakalarda tüm takımlara ve sporculara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Federasyon Başkanı Koç’tan Emeği Geçenlere Teşekkür.

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, maçların 32 masada aynı anda oynandığını, federasyon olarak kulüplere; antrenman alanı, otel-salon arası servis, kura çekim odası, akreditasyon kartları, destek birimi bünyesinde Spor Psikoloğu-Kondisyoner-Fizyoterapist-Beslenme Uzmanı danışmanlığı sağladıklarını ifade etti.
Koç, festival havasında geçen bu organizasyon için öncelikle Çukurova Üniversitesine, Adana Büyükşehir Belediyesine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayrıca, Masa Tenisi Federasyonu tarafından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a ve Masa Tenisi Milli Takım sporcularına plaket takdim edildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi