Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova MED Staj Konsorsiyumu farklı sektörleri öğrencilerle buluşturuyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.01.2018

Çukurova MED Staj Konsorsiyumu projesi koordinatör üniversitesi olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), öğrencilere uygun staj olanakları sunabilmek amacıyla farklı sektörlerde bulunan çeşitli işletmelerden uzmanları öğrencilerle buluşturuyor. İspanya’da bulunan Valencia Language Club Dil Okullarının Kurucusu ve Genel Müdürü Maria Alejandro Çukurova Üniversitesi ve diğer konsorsiyum ortağı olan bölge üniversitelerinde seminer verdi.

Koordinatörlüğü Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi tarafından yürütülen “Çukurova Erasmus Staj Konsorsiyumu” öğrencilerin Erasmus+ programıyla Avrupa Birliği ülkelerinde staj faaliyetlerini desteklemeyi amaçlarken aynı zamanda farklı sektörlerde öğrencilerin kendilerini mesleki açıdan geliştirmeleri için staj yeri olanakları genişletmek ve bu anlamda bölge üniversitelerle iş birliği içerisinde olmayı da 2016 yılından beri sürdürüyor.

Valencia Language Club Dil Okulları Yetkilisi Maria Alejandra Çukurova Üniversitesi’ndeydi

Çukurova MED Konsorsiyum projesi Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi ortaklığında devam ederken Çukurova MED Staj Konsorsiyum Projesi kapsamında Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü öğrencilerine seminer vermek üzere Valencia Language Club Dil Okulları yetkilisi Maria Alejandra Dış İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Çukurova Üniversitesine davet edildi.

Çukurova Üniversitesi Öğrencilerine Staj Olanaklarını Anlattı

Ziyaretin ilk günü Eğitim Fakültesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Rana Yıldırım ve İngiliz Dili Eğitimi Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Hülya Tuncer’in önderliğinde Çukurova Üniversitesi ve İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı hakkında bilgi edinen Maria Alejandra, ayrıca son sınıf öğrencileriyle de bir araya geldi. Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda öğrencilere Valencia Language Club Dil okullarında sunulan staj olanaklarını anlatan Maria Alejandra, stajın mesleki hayattaki önemi, dil öğretiminde güncel metot ve öğrenci merkezli yöntemler ve stajyer seçiminde dikkat ettikleri hususları da öğrencilere anlattı.

Çukurova Üniversitesi’nin ardından diğer konsorsiyum ortağı olan üniversiteleri de ziyaret eden Maria Alejandra, Mersin Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve son olarak Çağ Üniversitesi öğrencilerine seminerler vererek hem kurumsal deneyimlerini aktardı hem de öğrencilerin sorularını cevapladı.

“Farklı Sektörlerden Uzmanlar Öğrencilerle Buluşmaya Devam Edecek.”

Valencia Language Club Dil okulları yetkilisi Maria Alejandra, ziyaret ettiği kurumlarda Erasmus yetkilileri ile staj olanakları ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yaptı.  Çukurova MED Staj Konsorsiyumu projesi koordinatör üniversitesi olan Çukurova Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka, öğrencilere farklı staj olanakları sunabilmek amacıyla değişik sektörlerden uzmanları öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi