Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazeteci Sema Erdoğan’ı Ağırladı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.11.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü, farklı konu ve başlıklarla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, iletişim seminerleri dersleri kapsamında haberci, radyocu, televizyoncu, belgeselci kimliği ile ön plana çıkan Sema Erdoğan’ı konuk etti. İletişim Fakültesi öğrencilerinin ilgiyle dinlediği söyleşide “Medyada Kadın Duruşu” adlı sunumunu aktaran Erdoğan, sunum sonrası öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘İletişim Seminerleri’nin yeni eğitim-öğretim döneminin ilk konuğu Sema Erdoğan oldu.

“Medyada Kadının Duruşu, ‘Erkek Gibi Olmak’ Şeklinde Algılanmamalı.”

Kanal B Televizyonu Adana Temsilcisi ve Radyo Başkent Genel Yayın Yönetmeni Sema Erdoğan, sahada gazetecilik yaparken cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir tavırdan uzak durulması gerektiğini ancak bunun meslekte egemen olan "erkek gibi" olmak anlamına gelmediğini geleceğin iletişimcileri ile paylaştı.

 

“Kadın Haberci, Tüm Ayrımcı Tavırlara Rağmen, Mesleki Değerlerinden Ödün Vermemeli.”

Meslek yaşamı boyunca işini en iyi şekilde profesyonelce yapmaya özen gösterdiğini anlatan Sema Erdoğan, karşılaştığı ayrımcı tavırlara rağmen, mesleki değerlerden ödün vermediğini örneklerle anlattı. Medyada konu malzemesi olarak değil, profesyonel bir haberci olarak bulunan kadınların dik duruşlarını yitirmemeleri gerektiğini söyleyen Erdoğan, iletişim öğrencilerine de önce mesleki yeterliliklerini geliştirmelerini ve sonrasında insanları anlamaya çalışarak işlerini sürdürmelerini tavsiye etti.

Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir ile İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğrencilerinin katıldığı söyleşi sonunda İletişim Fakültesi öğrencileri Sema Erdoğan’a teşekkür belgesi verdi.

 

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi