Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Geleceğin Doktorlarına “Sağlık ve Medya Okuryazarlığı” Dersi Verildi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.02.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen dersler kapsamında bu haftaki dersin konuğu, “Sağlık ve Medya Okuryazarlığı” başlıklı sunumuyla ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu oldu.

Hipokrat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin oturum başkanlığını ÇÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Rengin Güzel’in yaptığı toplantıda Prof. Dr. Türkoğlu öğrenci ve akademisyenlere “Sağlık ve Medya Okuryazarlığı” konusunda bilgi verdi.

 

“Medya Okur Yazarlığı Herkese Gerekli.”

Prof. Dr. Türkoğlu, üniversite eğitiminde öğrencilere “ideali” öğrettiklerini, İletişim Fakültelerinde çok geniş alanda çalışacak iletişimciler yetiştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, İletişim Fakültelerinde öğrenilen ile piyasaların beklentilerinin çok farklı olduğunu bu nedenle de çoğu zaman beklentiler arasında uçurumlar yaşandığına değindi. Türkiye’de Altmış yıldan beri iletişim eğitimi verildiğini söyleyen Prof. Dr. Türkoğlu, Medya Okuryazarlığı kavramının herkes için gerekli olduğunu söyledi.

Dersin sonunda geleceğin doktorlarından ve akademisyenlerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür eden ÇÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Rengin Güzel teşekkür belgesi takdim etti. Etkinlik anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi