Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Uluslararası Yeni Medya Ve Katılım Konferansı İstanbul’da Gerçekleşti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

29.11.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Esengül Ayyıldız, Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği (COST) Programı tarafından İstanbul’da düzenlenen “Uluslararası Yeni Medya ve Katılım” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen konferans, dünyaca ünlü iletişim Bilimcilerini bir araya getirdi. Dünyanın pek çok yerinden ve Türkiye’den 33 üniversitede çalışan 100’den fazla iletişim bilimcisini 10 farklı oturumda buluşturan konferansta, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu’nun yanı sıra aynı fakülteden Yrd. Doç. Dr. Esengül Ayyıldız da davetli konuşmacı olarak yer aldı.

Bireylerin Birbirine Güven Duyması, Demokrasinin Vazgeçilmezidir

Konferansın onur konuğu olan İsveç Lund Üniversitesi’nden Prof. Dr. Peter Dahlgren, demokrasi ve yeni medya ilişkilerini tartıştığı konuşmasında; dünyada farklı demokrasi anlayışlarının ve arayışlarının olduğunu, ancak toplumun bireylerinin birbirlerine güven duymasının, demokrasilerde vazgeçilmez bir önkoşul olduğunu vurguladı.

İletişim Bilimcileri Yeni Medyayı Tartıştı

Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu’nun Türkiye temsilcisi olduğu “Dönüşüm Geçiren İzleyiciler, Dönüşüm Geçiren Toplumlar” akademik ağında yer alan araştırmacılar; internet teknolojilerinin kullanıldığı medyada demokratik katılım, yeni politik hareketler, medya üretimindeki değişimler, kullanıcı-üreticiler, özel ve kamusal alan gibi konu başlıklarındaki çalışmalarını teorik ve metodolojik tartışmalarla paylaştılar.

Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliğine bağlı “Dönüşüm Geçiren İzleyiciler, Dönüşüm Geçiren Toplumlar” çerçevesinde çalışan iletişim araştırmacıları daha önce Lizbon, Zagrep, Londra, Brüksel, Milano, Budapeşte, Tampere ve Belgrad’da düzenlenen toplantılarda bir araya gelmişlerdi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi