Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Akademisyenler Lise Öğrencilerine Çukurova Üniversiteli Olmanın Ayrıcalıklarını Anlattı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.12.2014

TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi tarafından “Mesleki Tanıtım Programı” etkinliği kapsamında davet edilen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenleri, lise son sınıf öğrencilerine Üniversite ve bölümlerini anlattı.

Programla ilgili bil veren TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi Müdürü Ali Rıza Dikmen, “Meslekleri Tanıtım Programı” etkinliğiyle, konusunda uzman olan kişileri öğrencilerle buluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda bu hafta da Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını belirten Dikmen, ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

“Çukurova Üniversitesi’nin Şanslı Mezunları Siz Olabilirsiniz…”

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin, Çukurova Üniversitesi ve Fen Edebiyat Fakültesinin tüm bölümlerini kapsayan bir sunum yaparak, TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine neden Çukurova Üniversitesi’ni tercih etmeleri konusunda bilgi verdi. Fakültelerinden mezun olan öğrencilerin çok şanslı olduklarını belirten Prof. Dr. Selahattin Serin, Türkiye’de 180 üniversite içerisinde ilk 15 içerisinde olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

 
 

Bölümler ve İş İmkânları Anlatıldı

Daha sonra Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Güzel, İstatistik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hamza Erol, Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Ayık, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Dinçer, Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ramazan Esen, Arkeoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Fatih Gülşen, Psikoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Kadir Çakır, Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Sema Çetin Baycanlar da bölümlerini anlatarak mezuniyet sonrası hangi meslekleri yapabilecekleri ve iş imkânları hakkında bilgi verdiler.

Çukurova Üniversitesi’ni daha yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, eğitim kariyerlerinde alacakları kararda Çukurova Üniversitesi’nin büyük bir yere sahip olduğunu söylediler.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi