Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

"18. Ulusal Metabolizma ve Beslenme Kongresi" Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.04.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi ve Çocuk Beslenme Metabolizma Derneği birlikteliği ile Fetilketonüri ve kalıtsal metabolik hastalıklara dikkat çekmek için gerçekleştirilen. "XIII. Ulusal Metabolik Hastalıklar ve Beslenme Kongresi" Uluslararası katılımla ve Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan başkanlığında yapıldı.

4 gün süren "XIII. Ulusal Metabolik Hastalıklar Ve Beslenme Kongresi"ne Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Çocuk Beslenme Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Alev Hasanoğlu ve üyeleri, ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Anarat ile kamu kurum temsilcileri, Metabolizma alanında önemli katkılar sağlayan bilim insanları, akademisyenler, diyet uzmanları, hekimler, hemşireler, Tıp Fakültesi öğrencileri, ilaç endüstrisinin temsilcileri katıldı.

XIII. Ulusal Metabolik Hastalıklar ve Beslenme Kongresi'nde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Kongre Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan yaptı.

 

Prof. Dr Anarat: "Metabolizma Hastalıkları Bilimdalı Çizgisini Yükseltti"

ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Anarat, "Bu kongrenin Adana'da ve Çukurova Tıp Fakültesi bünyesinde yapılmasından memnunluk duydum. Çocuk Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalımız en genç bilim dalı olmasına rağmen geldiği nokta gerek ayaktan gerek yatarak vermiş olduğu hasta hizmeti ve bilimsel aktiviteleri 14 bilim dalıyla kısa süre içerisinde aynı çizgiye geldi." dedi.

Prof. Dr. Hasanoğlu: "Bizim Varlığımız Hastalar ve Hasta Aileleri."

Çocuk Beslenme Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Alev Hasanoğlu da, yeni tanı ve tedavi metotlarının gelişmesiyle metabolizma alanına ilginin daha arttığını belirterek, “Metabolik hastalıklarla uğraşmak kolay değil ama, gelişmeler çok ümit verici." diye konuştu.

 

 

Prof. Dr. Özcengiz: "Herşeyi Daha Kolay Çözümleyen Bir Gelecek Vaat Ediyorsunuz."

Daha sonra kürsüye gelen ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, "Adana'da böyle bir kongrenin düzenleniyor olması Tıp Fakültesi yönetimi olarak bizleri çok onurlandırdı.” dedi. Prof. Dr. Özcengiz, “Bu kongreyi düzenleyen, emeği geçen ve ülkemize, insanlığa hizmet eden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Erdoğan, "Bu Kongre Bilime Işık Tutacak."

Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise, Çukurova Üniversitesi’nin 16 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ve bir konservatuvarıyla bölgenin en güçlü, en büyük üniversitesi olduğunu, bu kapsamda Tıp Fakültesinin de önde gelen fakülteler arasında yer aldığını belirtti.

Fakülteye ait bin 200 yataklı hastanede üst düzeyde sağlık hizmeti verildiğini kaydeden Prof. Dr. Erdoğan, "Hastanemizin çocuk sağlığı ve özelleşmiş bilim dalları ile geniş bir coğrafyaya üstün ve üst düzeyde sağlık hizmeti vermesi, araştırma yapması Üniversitemize ayrı bir güç vermektedir. Bu anlamda çok önemsediğimiz kongrenin bilime ışık tutmasını diliyor, kongre başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan şahsında tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaların ardından Metabolik Hastalığa hizmet veren, destek olanlara teşekkür plaketlerinin verilmesi ile kongreye geçildi.

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi