Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Mevlana Değişim Programı’nın İlk öğrencileri Gürcistan’dan Geldi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.09.2013

Çukurova Üniversitesi Mevlana Değişim Programı’nın ilk öğrencileri Gürcistan'dan geldi. Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde 2 lisans ve 3 lisansüstü olmak üzere toplam 5 öğrenci 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim görecek.

Mevlana Değişim Programı’yla Çukurova Üniversitesi’ne gelen öğrenciler, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Erten, Tıp Fakültesi Koordinatörü Prof. Dr. Süreyya Soyupak ve Ofis Sorumlusu Okt. Olga Kunt ile birlikte, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı Rektörlük makamında ziyaret etti.

Gürcistan Tiflis Tıp Fakültesi’nden gelen öğrencilerden Natia Kipiani ve Kristina Kachakhidze’in Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Esma Jamaspishvili’nin İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi olduğunu belirten Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Erten, Salome Japaridze ve Liana Beridze’nin de Tıp Fakültesi 5. sınıf Lisans öğrencisi olduklarını söyledi.

Mevlana Değişim Programı’nın Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Erten, “Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir program olmasının yanı sıra; Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi, yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitesini artırmayı ve yükseköğretimin uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Mevlana Değişim Programı, yükseköğretim düzeyinde Türkiye’nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmayı ve kültürlerarası etkileşimin artmasını sağlayarak, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünü de zenginleştirecek.” diye konuştu.

Mevlana Değişim Programı’na katılmak isteyen öğrencilerin en az bir, en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanlarının ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabileceğini de belirten Prof. Dr. Erten, benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenciler ve öğretim elemanlarının program kapsamında Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi