Adana (ÇÜHM) -
15.11.2013
Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Fen – Edebiyat Fakültesi’nde, uluslararası çapta öğretim elemanı hareketliliği ve öğrenci değişimini kapsayan ‘Mevlana Değişim Programı’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Fen – Edebiyat Fakültesi Halil - Makbule Avcı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Ç.Ü. Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Erten tarafından öğretim üyeleri ile doktora ve yüksek lisans öğrencilerine “Mevlana Öğrenci ve Personel Değişimi Programı” konusunda bilgi verildi.
Mevlana Değişim Programı Türkiye’yi Yükseköğretim Alanında Cazibe Merkezi Haline Getirecek
Mevlana Değişim Programı’nın Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Erten, “Mevlana Değişim Programı’nın en büyük hedefi yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmek. Bu program aynı zamanda Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi, yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitesini artırmayı ve yükseköğretimin uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Mevlana Değişim Programı, yükseköğretim düzeyinde Türkiye’nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmayı ve kültürlerarası etkileşimin artmasını sağlayarak, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünü de zenginleştirecek” diye konuştu.
Mevlana Değişim Programı’nda, Erasmus, Chevening, Fulbright, DAAD gibi diğer değişim programlarından farklı olarak herhangi bir bölge, alan, coğrafya sınırı olmadığına da dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Erten, “öğrenciler ve öğretim elemanları dünyanın herhangi bir yükseköğretim kurumuna değişim amacıyla gidebilirler. Öğrenciler Mevlana Değişim Programı’na katıldıktan önce/sonra diğer değişim programlarından da faydalanabilir” dedi.
Mevlana Değişim Programı’na katılmak isteyen öğrencilerin en az bir, en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanlarının ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabileceğini de belirten Prof. Dr. Erten, benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenciler ve öğretim elemanlarının program kapsamında Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabileceklerini sözlerine ekledi.
|