Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Meyve Bahçesi ve Bostan Kurma Şenliği Düzenlendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

13.04.2018

Daha Yeşil, Üretken e Ekolojik Bir Üniversite İçin Elele Hep Birlikte…

Ülkemizin doğayla iç içe ve en yeşil üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), doğayı korumaya, yaşatmaya ve yeşertmeye devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, akademisyenler, lionslar ve öğrenciler, ÇÜ Hukuk Fakültesi ve Adana Lions Klübü Sekreteri Cengiz Kurt’un sorumluluğunu yaptığı “Tohumdan Fidana, Fidandan Ormana” projesi kapsamında, Üniversitede Meyve Bahçesi ve Bostan Kurma Şenliğinde bir araya geldi. Etkinlik kapsamında şehitlerimizde unutulmadı. Afrin şehitleri ve Çukurova Üniversitesi personellerinin yakını olan şehitlerin adının verildiği fidanlarda toprakla buluştu…

Adana Lions Kulübü tarafından 2015’te daha yeşil bir Adana yaratma amacıyla başlatılan “Tohumdan Fidana Fidandan Ormana Festivali” projesi kapsamında Çukurova Üniversitesi’nde yeni bir ormanlık alan daha oluşturuldu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan ÇÜ Hukuk Fakültesi ve Adana Lions Klübü Sekreteri, proje Sorumlusu Cengiz Kurt, “2015 yılından itibaren Adana Lions Kulübünün girişimi ile Final Okulları, Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Tema Vakfı ve Çukurova Üniversitesi Eğitim ve Hukuk Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanları, Teknokent mensupları ve ÇÜ Mezunlar Derneğince üniversitemizde ve Adana’ya yeni bir festival kazandırma amacıyla “Tohumdan Fidana, Fidandan Ormana” adıyla başlattığımız ağaç dikme şenliğine bu yıl da farklı bir tarzla devam ediyoruz.” dedi.

Kurt: “Şehirlerde de Ekolojik Yaşam İçin Duyarlılığın Arttırılmasını Hedefliyoruz.”

Kurt şöyle devam etti;
“Bu yıl da bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizle birlikte kampüsümüz içinde, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, anaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin de katılımıyla, bir kısmını kendilerinin ürettiği 200 civarında muhtelif meyve fidanı dikerek bir meyve bahçesi ve yine aynı bölgede öğrencilerimizin temin ettikleri fidelerle öğrenci bostanı kurarak, öğrencilerimizin ekolojik çözümler üretmelerine, modeller yaratarak şehirlerde de ekolojik yaşam için duyarlılığın arttırılmasını sağlamalarına, yerel tohumların öneminin anlaşılmasına, sağlıklı gıda üretimi ve doğa dostu bahçelerin kurulmasına ve bu bahçeler için sorumluluk alacak toplulukların organize edilmesine vesile olmayı hedefliyoruz.”

Afrin Şehitleri Unutulmadı…

Bu etkinlik kapsamında Afrin şehitlerinin de unutulmadığını ifade eden Kurt, “Afrin şehitlerine ve personellerimizin yakını şehitlerimizin adını verdiğimiz fidanlarımız da dikilerek “Afrin Şehitleri Ormanı’ da kuruyoruz.” dedi.

Proje yürütücülerinden Dr. Öğretim Üyesi Osman Aslan da proje kapsamında ilk olarak Final Okulları öğrencilerinin tohumdan ürettikleri fidanları 10 Nisan 2015 tarihinde okullarının bahçesine ve Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin “Topluma Hizmet Dersi” kapsamında temin ettikleri fidanları da 13 Nisan 2015 tarihinde İletişim Fakültesi bahçesine diktiklerini hatırlattı. Aslan, “29 Nisan 2016 yılında ise ulusal değerlerimize sahip çıkmak bağlamında, gençlere çevre ve yurt sevgisi ve bilinci kazandırmak, son yıllarda terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçleri mensuplarının isimlerini ölümsüzleştirmek amacıyla projenin ikinci ayağında kampüsümüz içinde bir  “Şehitler Ormanı” kurduk ve 500’den fazla Selvi, Çam Fıstığı, Defne ve Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü öğrencilerimizin kendilerinin temin ettikleri muhtelif türlerdeki 100 civarındaki fidanı diktik.” dedi.

Adana’ya Yeni Bir Festival Kazandırılacak

Osman Aslan ve Cengiz Kurt, nihai amaçlarının bu etkinlikleri, Adana’daki bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de katılımını sağlayacak şekilde genişletilerek Adana’ya ağaç dikme etkinliğinin ön planda olduğu, çevreci yeni bir festival kazandırmak istediklerini dile getirdiler.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi