Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.06.2016

17 Fakülte, 4 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü ve 32 Araştırma ve Uygulama Merkeziyle dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Çukurova Üniversitesinde mezuniyet heyecanı vardı. Birçok Fakülte ve Meslek Yüksekokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılını tamamlayarak başarı sağlayan öğrencilerini mezun etti.

Çocuklarıyla Birlikte Üniversite Okudu, MMF Birincisi Oldu

Mimarlık Mühendislik Fakültesi, lisans öğrencilerini Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Fakülte birincisi Talip Ateş’in ileri yaşına rağmen çocuklarıyla birilikte üniversiteyi bitirmesi ve birincilik elde etmesi katılımcılardan yoğun alkış aldı. Açılış konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketlerini verdi. Öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

Karaisalı, Aladağ, Pozantı, İmamoğlu, Yumurtalık MYO Ortak Mezuniyet Töreni Yaptı.

Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulları bu yıl toplu mezuniyet töreni yaptı. Karaisalı, Aladağ, Pozantı, İmamoğlu, Yumurtalık Melek Yüksekokulları Mithat Özsan Amfisi’ndeki ortak mezuniyet töreniyle öğrencilerini uğurladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, MYO Müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencilerin mezuniyet geçiş seremonisinin ardından yüksekokul birincileri birer konuşma yaptı. Meslek Yüksekokulları adına açılış konuşmasını ise Yumurtalık MYO Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe gerçekleştirdi. ÇÜ devlet Konservatuvarının dinletisinin ardından MYO birincileri sırasıyla yaş kütüğüne plaketlerini çakarak diplomalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ve protokol üyelerinden aldı. Öğrenciler diplomalarını aldıktan sonra keplerini havaya fırlatarak mezun oldu. 

Diplomasını Alırken Evlenme Teklifi de Aldı.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda da mezuniyet heyecanı vardı. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen törenle BESYO’lu öğrenciler mezun oldu. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından yüksekokul birincisine diploma ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel verirken törende birde sürpriz yaşandı. BESYO mezunu bir öğrenci diplomasını almak için sahneye çıktığı esnada erkek arkadaşından evlenme teklifi aldı. Teklifi kabul ederken salondakilerde bu ana alkışlarla eşlik etti. Diplomalarını alan öğrenciler keplerini havya fırlatarak mezun oldu.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencileri Mezun Oldu.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri de ÇÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle keplerini havaya fırlattı. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Selahattin Serin, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Fen Edebiyat Fakültesi bölüm öğrencilerinin tek tek konukları selamlaması ile başlayan törende açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar diplomasını verirken, bölüm birincilerine ise bölüm başkanları diplomalarını verdi. Öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.

Tıp Fakültesi Mezunlarını Uğruladı.

ÇÜ Tıp Fakültesi de mezunlarını uğurladı. Kongre Merkezi’nde gerçekleşen tören fakülte akademisyenlerinin hep birlikte salona girmesi ile başladı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Doktorlar tek tek sahneye çıkarak katılımcıları selamladı. Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisine diplomasını Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan verdi. Diplomalarını alan öğrenciler Hipokrat Andını okuyarak keplerini havaya fırlattı.  

İİB Fakültesi Öğrencileri Keplerini Fırlatarak Mezun Oldu.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi de mezuniyet törenini Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Harun Arıkan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti. Fakülte öğrencilerinin oluşturduğu koro davetlilere mini bir konser verdi. Fakülte birincisine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın diplomasını vermesinin ardından tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatarak mezun olmasıyla son buldu.  

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi