Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

23. Temel Mikrocerrahi Kursu 20-24 Ocak’ta ÇÜ Ev Sahipliğinde Yapılacak

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.01.2015

Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği çatısı altında Çukurova Üniversitesi Plastik Cerrahi Kliniği tarafından “23. Temel Mikrocerrahi Kursu” düzenlenecek.  20-24 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek kursun dünya klinikleri tarafından takip edildiği ve yakında Avrupa Akreditasyonu alması beklendiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz, dekanlık morfoloji binasındaki Anatomi Laboratuvarı’nda düzenlenecek kursa, yaklaşık 2 yıl önceden rezervasyon yaptıran Plastik Cerrahi, Ortopedi, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Kulak-Burun-Boğaz (KBB) gibi kliniklerin uzman veya son sene asistanlarının katılacağını söyledi.

“Kursa Katılım 30 Kişi İle Sınırlandırıldı.”

Katılımın 30 kişi ile sınırlandırıldığını ve her bir katılımcıya bir adet mikroskop kullanımı sağlandığını da bildiren Prof. Dr. Metin Yavuz açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kursun 1. günü damar simülatorü ve sentetik materyaller üzerinde mikrocerrahi aletlerle koordinasyon çalışmaları yapılacak. 2. günden itibaren de ratlar (sıçanlar) üzerinde damar anastomozları ve sinir koaptasyonları çalışmaları uygulanacak.”

“Türkiye’nin Önde Gelen, her Biri Alanında Deneyimli Cerrahları Eğitim Verecek.”

“Her kurs günü, Türkiye’nin çeşitli üniversite ve diğer hastanelerinden mikrocerrahi eğitmenleri kursa iştirak edip kursiyerlere birebir eğitim verecek. Eğitmenlerin tümü mikrocerrahi konusunda oldukça deneyimli uzman ve öğretim görevlilerinden oluşuyor.”

“40 Saat Mikrocerrahi Eğitimi…”

“Kurs süresi 5 gün olup her bir kursiyerin en az 40 saat mikrocerrahi eğitimi alması zorunlu kılınacak. Bu aktivasyon sonrası katılımcıların mikrocerrahi uygulama yetenekleri oldukça artırılacak ve kendilerine bu alanda daha ileri seviyelere ulaşma yeteneği kazandırılacak.

 

“Mikrocerrahi Uygulamalarının Dünya Standartlarına Ulaştırılması ve Yaygınlaştırılmasını Amaçlıyoruz.”

Rekonstrüktif  Mikrocerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sühan Ayhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Yener Demirtaş, Üye Doç. Dr. Serhan Tuncer ve Adana Kurs Başkanı ÇÜ Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Eser tarafından organize edilen kursumuz, ülkemizde replantasyon, transplantasyon ve serbest flepe rekonstrüksiyon gibi mikrocerrahi uygulamaların dünya standartlarına ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla uygulanmakta ve kliniğimiz bu aktiviteye üniversitemiz çatısı altında imkan sunmaktadır. Ayrıca bu kurs dünya klinikleri tarafından takip edilmekte olup yakında Avrupa akreditasyonu almasını beklemekteyiz.”

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi