Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Etkinlikleri Başladı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.04.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü tarafından 2014-2015 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında “Modada Ekolojik Yaklaşımlar” konulu seminer düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kenan Saatçioğlu katıldı.

  

 

“Adana’da Önemli Ölçüde Pamuk Üretiliyor.”

Etik moda tasarımının önemine değinen Saatçioğlu, son yıllarda Türkiye'de yeni olan bu kavramın 1980'li yıllardan itibaren Avrupa ve Amerika'da ortaya çıktığını söyledi. Saatçioğlu, ekolojik ürünlerin öneminin anlatılması ve bu yönde insanların bilinçlendirilmesi için reklam kampanyalarına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Geleceğin tasarımcılarına modada ekolojik yaklaşımlarla ilgili bilgiler aktaran Kenan Saatçioğlu, Türkiye’deki pamuk üretim alanlarının büyük kısmının bulunduğu Çukurova ve Adana’nın moda dünyası açısından önemine değindi.

“Öğrenciler Seminere Oldukça İlgi Gösterdi.”

Seminerin sonunda ÇÜ Güzel sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Kenan Saatçioğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ederek, teşekkür belgesi takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi