Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

20 Öğrenci ‘Mezuniyet Sergisi’ İle Mezun Oldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü son sınıf öğrencileri, uzmanlık alanlarında hazırladıkları tasarım ve sanat çalışmalarını mezuniyet sergisi ile görücüye çıkardı. 75. Sanat ve Galerisi’nde düzenlenen sergide öğrencilerin tasarımları büyük ilgi gördü.

4 Yıllık Eğitim ve 3 Aylık Emeğin Karşılığı Diploma

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu yaptığı açıklamada, öğrencilerin 4 yıllık eğitimleri sonucunda uzmanlaşmak istedikleri alanlarda çalışmalar yaptığını belirterek, hazırladıkları tasarım ve sanat çalışmalarının bu sergi ile taçlandığını söyledi. Doç. Dr. Metlioğlu, serginin mezuniyet sergisi olduğunu ve öğrencilerin diploma alabilmek için projelerini 3 aylık çalışma sonucunda ortaya çıkardıklarını bildirdi.

Baskı, desen tasarımı, dokuma, kumaş ve tekstil sanatıyla ilgili öğrencilerin uygulamalarının sergilendiğini belirten Doç. Dr. Metlioğlu,  4 dokuma 8 giyim 8 baskı tasarımıyla 20 öğrencinin bu sergi ile mezun olduğunu belirtti.

 

 

 

Geleceğin Tasarımcılarına Teşekkür

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Doğruca Yapar ise, hazır giyime dönük seri üretime uygun çalışmaların bulunduğu sergiyi öğrencilerinin hazırlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geleceğin tasarımcılarına uzmanlaşacakları alanlarda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Sanatseverler Büyük İlgi Gösterdi

Yaklaşık bir hafta açık kalan sergi sonunda öğrencilere teşekkür belgesi verilirken, sergi anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 
 

 
 

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi