Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

EĞİTİM FAKÜLTESİ EŞSİZ BİR TÖRENLE MEZUNLARINI UĞURLADI!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.06.2013

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezunları, törenle diplomalarını aldı. Ç.Ü. Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen törende, 12 farklı bölümden toplam 1135 öğrenci mezun oldu.

Törene katılan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, rektör yardımcıları Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas ve Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Eğitim Fakültesi akademik kadrosu ve çok sayıda aile, mezun öğrencilerin sevincini paylaştı.

“…Öğrenmekten asla vazgeçmeyin”

Mezuniyet töreni konuşmasında bireyleri ve toplumu eğitim yoluyla değiştirmeden, sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmayı sağlamanın mümkün olamayacağına değinen Rektör Prof. Dr. Kibar, “Kalkınmanın gerektirdiği sayı ve nitelikteki insan gücü, ancak toplumsal yapıya uygun çağdaş ve kaliteli bir eğitim ile yetiştirilebilir. Bu eğitimi etkileyen unsurlardan en önemlisi ise öğretmenlerdir. Sizler birer öğretmen olarak her gün bir hayata şekil vereceksiniz. Kendinizi devamlı yenileyip geliştirin. Öğrenmekten asla vazgeçmeyin” diyerek sözlerini tamamladı.

“ Çocuklarınızın önünde değil, hep arkasında olun! ”

Orhan Veli’nin “Bakakaldım“ isimli şiiri ile mezun öğrencilerine seslenen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş, ailelere “Öğrencilerimiz artık yeni ufuklara yelken açıyorlar. Onları özgür bırakarak, destekleyebilirsiniz. Çocuklarınızın önünde değil, hep arkasında durun” şeklinde hitap etti.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Özgür Ağar “Bir insanın gelişimine katkıda bulunmak aynı zamanda yaşamın gelişimine, değişimine emek vermektir. Fakülteler beton yığınlarıdır. Bu beton yığınlarını fakülte yapanlar ise birbirinden değerli öğretmenler ve onların bize aktardığı bilgilerdir” diyerek duygularını dile getirdi ve yaş kütüğüne ismini çaktı.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesinin en kıdemli öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Ömer Arslantaş, mezun olan öğrencilere öğretmenlik andını okuttu. Dereceye giren öğrenciler diplomalarını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan alırken, diğer mezunlar diplomalarını öğretim üyelerinin elinden aldılar. Toplu fotoğraf çekiminin ardından kep atan öğrenciler, müzik eşliğinde mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

 

Konservatuvar Mezuniyet Töreni

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Mezuniyet Töreni, müzik eşliğinde gerçekleştirildi.

Devlet Konservatuvarı mezuniyet töreni Ç.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, öğretim elemanları ve mezunların ailelerinin katılımıyla Devlet Konservatuvarı bahçesinde gerçekleştirildi.

 

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayık’ın açılış konuşmaları ile başlayan mezuniyet töreninde, mezunlara birer Çukurova Üniversiteli olarak, mezun oldukları üniversitelerini dünyanın her yerinde gururla temsil eden, sanat yolunda, bilimin ışığında,  ülkesine ve ailesine hizmete hazır, başarılı birer vatandaş olmaları diledikleri iletildi.

Devlet Konservatuvarı Müzik bölümü, Yaylı Çalgılar Anasanat dalı, Viyolonsel Sanat dalı mezunu ve okul birincisi Ece Türkdalı, 2013 mezunları adına yaptığı teşekkür konuşması sonrasında yaş kütüğüne plaket çaktı.

Devlet Konservatuvarı mezunlarından dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve hediyeleri verildi. Törende, lisans mezunlarının yanı sıra bu yıl ilk kez diploma törenine dahil edilen Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lise mezunları da diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan mezunlar toplu olarak mezuniyet pastası kestikten sonra kep atarak mezuniyetlerini kutladılar. Mezuniyet Töreni, canlı müzik eşliğinde davetlilere pasta ikramıyla son buldu.

 

Fen-Edebiyat Fakültesinin İlk Mezunu öğrencilere seslendi!

Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 28. Dönem mezuniyet töreninde öğrenciler diplomalarını aldılar. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Fakülte mezunlarının ve öğretim elemanlarının salonda yürüyüşüyle başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar mezun olan öğrencilere seslenerek “Üniversitemizin ve fakültenizin size verdiği çok çeşitli bilgi ve becerilerle toplumun bilim ve eğitim alanında daha ileri seviyelere ulaşmasına katkıda bulunacaksınız. Üniversite mezunu bireyler olarak, aldığınız eğitimin size yüklediği sosyal ve kişisel sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyoruz” dedi.

Mezun olan öğrencilerle bağlarını koparmak istemediğinin altını çizen Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin “Fakültenizin sizlere verdiği bilgi ve becerileri en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyoruz. Bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Akademik ve idari kadromuza ve bizden desteğini esirgemeyen sayın rektörümüze teşekkür ederim” dedi.

 “Başlangıçlar Güzeldir Bitişler Zor”

Törene Fen-Edebiyat Fakültesi'nin ilk mezunu olan Faruk Yoksul da mezunlara hitaben bir konuşma yaptı. İngilizce Kimya Bölümü mezunu olan Faruk Yoksul  “ Bugün hayatınızda bir dönem kapanıyor ve yeni bir dönem başlıyor. İyi ki Çukurova Üniversitesi mezunlarıyız. Hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Dürüst, çalışkan ve üretken insan daima başarılı olur” diyerek gururunu ve heyecanını dile getirdi. Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Fen-Edebiyat Fakültesi eski mezunlarından Özge Durmuş konuşmasında “Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar ve vedalar hüzün verici. Bugün hep birlikte çıktığımız yolculuğun bittiği noktadayız” diyerek duygularını paylaştı.

Konuşmaların ardından Fizik Bölümü ve fakülte birincisi İlknur Baldan yaş kütüğüne ismini çaktı. Dereceye giren öğrenciler ise diplomaları Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin tarafından verildi. Toplam sekiz farklı bölümün yer aldığı mezuniuyet töreninde 290 öğrenci mezun oldu.

Törenin devamında Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Marina Babayeva, Piyano Bölümü Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Svetelina Tunteva ve Keman Ana Sanat Dalı öğrencileri kısa bir müzik dinletisi sundu. Mezun öğrencilerin diplomalarını almalarının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin kurduğu “Pacman” isimli grub sahneye çıktı. Müzik dinletileriyle devam eden tören, mezunlarının kep atmalarıyla sona erdi.

 

Güzel Sanatlar da Mezuniyet Heyecanı

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012-13 yılı mezunları, “Mezuniyet Töreni” için, Mithat Özsan Amfisinde buluştu. Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yaşare Aktaş Arnas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Tuluhan Yılmaz, birçok öğretim görevlisi ve öğrenci aileleri mezunları bu önemli günlerinde yalnız bırakmadılar.

             “Sanatçı; Özgün ve Özgür Düşünceyi Kendi Yorumuyla İfade Eden Kişidir.”                   

Mezuniyet Töreni öncesi, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Mezunları yılsonu sergisi düzenledi. Sergide, Seramik Bölümü, Tekstil Bölümü, İç Mimarlık Bölümü ve Grafik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı projeler sergilendi. Konuklar, Konservatuvar Fakültesi öğrencilerinin sunduğu keman dinletisi eşliğinde sergiyi gezdiler. Mezuniyet Töreni açılış konuşması, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Tuluhan Yılmaz tarafından yapıldı. Konuşmasında öğrencilerin çeşitli akımlar ve ekoller öğrenerek örnekler aldıklarını belirten Dekan Prof. Dr. Yılmaz, artık daha özgün ürünler vermeleri için çalışmaları gerektiğini söyledi. Konuşmasında Prof. Dr. Kemal Tuluhan Yılmaz “Unutmayınız ki gerçek sanatçı; özgün ve özgür düşünceyi kendi yorumuyla ifade edendir. İçinde yaşadığımız toplum, sosyal ve doğal çevre, mesleki faaliyetlerinizde ilham kaynağınız olacaktır. “ dedi.

                                                                                                              Mezuniyet konuşması

Mezuniyet töreninde kısa bir teşekkür konuşması yapan Fakülte Birincisi Seramik Bölümü Öğrencisi Hatice Kazancı, “Kendi adıma ve arkadaşlarım adına bütün hocalarımıza ve bizden desteklerini esirgemeyen ailelerimize çok teşekkür ediyorum.  Çağdaş, vizyonu geniş, ülkemiz için çalışan gençler olarak meslek hayatımıza devam edeceğimizi temenni ediyorum. Bütün arkadaşlarıma mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.” dedi. Mezuniyet Töreni,  Fakültenin dereceye giren öğrencilerine Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yaşare Aktaş Arnas ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Tuluhan Yılmaz’ın ödül ve başarı belgelerini vermesiyle devam etti.

                                                                   İlk amatör çoksesli koro Çokfonik Koro sahne aldı

Mezuniyet töreninde mezunlara diplomaların dağıtımı öncesi, Çukurova Üniversitesi Öğretim elemanları, öğrenciler, mezunlar ve farklı meslek dallarında çalışan insanların bir araya gelmesiyle oluşan, Adana’nın ilk amatör çoksesli korosu olma özelliğini taşıyan “Çokfonik” koro sahne aldı. Öğretim Görevlisi Oğuz Öztürk’ ün yönetimindeki koro, altı farklı eser seslendirdi. Mezuniyet töreni Fakülte Birincisi Seramik Bölümü Öğrencisi Hatice Kazancı’nın yaş kütüğüne plaket çakması, mezunların diplomalarını almak üzere sahneye davet edilmesi, öğretim elemanları ve mezunların toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

 

Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunlarının diplomalarını aldıkları törende, mezun olan 244 öğrenci sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi 39. dönem mezuniyet töreni Ç.Ü. Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Mezuniyete Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, birçok öğretim üyesi ve aileler katıldı.

Çukurova Üniversitesinden mezun olmanın önemine ve üniversitemizin tüm diplomalarının "Diploma Eki Etiketi" taşıyor olmasına vurgu yapan Prof. Dr. Mustafa Kibar “Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimize verdiğimiz diplomalarda bu yıl itibariyle diploma eki etiketi bulunmaktadır. Böylece Çukurova Üniversitesi mezunları için yalnızca ülkemizde değil, dünyanın her yerinde çalışma şansı sağlanmıştır" dedi.

                     " Başarmak için, hayallerinizi ve umutlarınızı canlı tutun "


Ziraat Mühendislerinin sürekli olarak kendini geliştirmesinin gerekli olduğunun altını çizen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, "Başarı kendimize sürekli yeni şeyler katmakla yakalanır. Öğrenmeyi amaç edinerek ve kendinizi geliştirmelisiniz. Başarmak için, hayallerinizi ve umutlarınızı canlı tutun " diyerek görüşlerini mezun olan öğrenciler ile paylaştı. 

Mezun olduğu için görev süresi sona eren Öğrenci Temsilcisi Bekir Sıddık Koç, “Geleceğin Türkiye ve dünya tarımını çok çalışarak şekillendirecek biz Ziraat Mühendislerinin, her alanda başarılı olmasını arzu ediyorum “ diyerek arkadaşlarına Necip Fazıl Kısakürek ‘in “Utansın” isimli şiiriyle seslendi.

Bahçe Bitkileri Bölümü ve fakülte birincisi olan Seher Pamuk konuşmasında, "Çukurova Üniversitesi'nden mezun olduğum için kendimi çok şanslı hissediyor ve mesleğimle gurur duyuyorum. Bizler dünyanın hangi köşesinde, hangi işi yapıyor olursak olalım her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmanın gururunu ve yüksek sorumluluğunu taşıyor olacağız " dedi.

Açılış konuşmalarının ardından mezun öğrenciler meslek yemini ettiler. Tören sonunda 11 farklı bölümden birincilikle mezun olan öğrencilere, bölüm başkanları tarafından plaket verildi.

 

HAYDİ, KEPLER HAVAYA!

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 21. dönem mezunları, Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldılar.  Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık, fakülte öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.


                                        “Sorumluluk almaktan kaçınmayın çünkü siz çok iyi yetiştiniz…”

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık mezuniyet töreni konuşmasında, davetlilere Su Ürünleri Fakültesinin yapısı ve uygulamalı derslere verilen önem hakkında bilgiler verdi.  Sağlıklı bir yaşam için, su ürünlerinin tüketiminin yaygınlaştırılmasının gerektiğini belirten Prof. Dr. Işık, mezunların yapacakları mesleğin ülke kalkınmasındaki öneminin altını çizdi.

Prof. Dr. Işık öğrencilere “Ülkemizin en gelişmiş ve öncü üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesinde öğrenim gördünüz, bunun haklı gururunu taşıyorsunuz. Üniversitemizle övünüyoruz.  Destekleri ve sağladıkları olanaklardan dolayı başta Rektörümüze ve tüm üniversite yönetimine teşekkür ediyoruz.  Kendinize güveniniz tam olsun,  sorumluluk almaktan kaçınmayın çünkü sizler çok iyi yetiştiniz” sözleriyle veda etti.

                                                                                  “Bize harcadığınız zaman ve emeğe layık olacağız.”

Su Ürünleri Fakültesi Mezunları adına konuşma yapan Fakülte Temsilcisi Fatih Buğrul, Adana ve Çukurova Üniversitesinde geçirdikleri 4 yılda hem bilgi anlamında hem de kültürel olarak önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti. Mezun olan tüm arkadaşlarının kendilerine harcanan emek ve zamana layık olacaklarına inandığını belirten Buğrul, edindikleri mesleki bilgiler ile ülkeye yararlı bir yurttaş,  büyüklerine layık birer evlat olmaya çalışacaklarını söyledi. Buğrul tüm fakülte çalışanlarına, ailelere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor… Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılıklar acı…

4 yıllık eğitim süreci sonunda emeklerinin karşılığı olan diplomalarını almak üzere sahneye davet edilen mezunlar sevinci ve hüznü bir arada yaşadı. Dereceye giren mezunlardan Fakülte birincisi Erhan Kılıç, başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas’tan aldı. Kılıç mezunlar adına yaş kütüğüne plaket çaktı. Fakülte ikincisi Murat Demirdaş, başarı belgesini Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık’tan ve fakülte üçüncüsü Rıdvan Erdem Kanat, başarı belgesini Su Ürünleri Fakültesi emekli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazmi Tekelioğlu’ndan aldı.  Tören sonunda öğrenciler hep beraber kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

 

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Mezuniyet Heyecanı!

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans öğrencilerinin 43. Yıl mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Günümüzde Yükseköğretim kurumları ve bu kurumlardan mezun olacak nitelikli insan gücünün önemine dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Kibar “ Her şeyin hızla değiştiği dönemde en önemli nitelik donanımlı insan gücüdür. Bu nedenle, günümüzde bütün dünyada ki yükseköğretimleri etkisi altına alan eğilimlerden en önemlisi Yükseköğretime olan taleptir” dedi.

“Önemli olan Nerede Durduğumuz Değil, Nereye Doğru Yol aldığımızdır”

Akademik konuların dışına çıkarak; Hiçbir formülün açıklayamadığı ve bir yanlışın tüm doğruları götürebildiği alan olan  “Hayat Bilgisi” hakkında görüşlerini sunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Güvel "Küreselleşen dünyada hayatta başarılı olabilmek için öncelikle yapmanız gereken güvenirliğinizin, sözünüzün ve sözleşmelerinizin üzerine titremektir” dedi.

Bölümü birincilikle bitiren; hüzün ve sevinci aynı anda yaşayan Ekonometri Bölümü öğrencisi Sera Şanlı ise konuşmasında “ Bu aslında hepimiz için yeni bir başlangıç. Her birimiz özlemini kurduğumuz hedefe bir adım daha yaklaştık. Bu süreçte mezun olmak bizler için önemli olsa da asıl unutmamamız gereken şey, bize verilen emeğin üzerine koyarak gelecek nesillere faydalı olmaktır” dedi ve konuşmasının ardından yaş kütüğüne çivi çaktı.

Törende dereceye giren öğrenciler diplomalarını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Alper Güvel’ den aldılar. Uluslararası İlişkiler, Ekonometri, Maliye, İşletme ve İktisat Bölümlerinden diploma alan 520 öğrenci ise mezuniyetin heyecanını aileleriyle birlikte yaşadı.

Katılanların unutamayacağı bir mezuniyet töreni!

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 15. Mezunları mezuniyet töreni Mithat Özsan Amfisinde coşkulu bir katılımla gerçekleşti. İlahiyat Fakültesi mezunları ile birlikte Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunları da diplomalarını aldı.

İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, bir çok öğretim görevlisi ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

“İnanç sahibi olmak bilgi sahibi olmayı, bilgi sahibi olmak ise okumayı gerektirir.”

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu İlahiyat Fakültesi mezunlarına bu önemli günlerinde şöyle seslendi; “ İnanç sahibi olmayı, bilgi sahibi olmak ise okumayı gerektirir. Kutsal kitabımızda ilk emir olan ‘oku’, bu nedenle büyük önem taşımaktadır.  Okuma ve okutma görevini en iyi yapan kuruluşlar okullardır, üniversitelerdir. Üniversitemizin sahip olduğu İlahiyat Fakültesi ile bireylerin manevi zenginliklerine önemli katkılar sağlamaktadır.”

“Din eğitimi bilimsel temellere dayandırılmalıdır” 

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi Dekanlarının birer konuşma yaptığı törende din eğitiminin ve öğretiminin öneminden bahsedildi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş konuşmasında “…Din eğitiminin bilimsel temellere dayandırılması daha etkili, verimli ve ilgi çekici hale getirilmesi gerekir. Böylece öğrencilerin öğrendiklerini yaşama ona göre davranmalarını ve karşılaştıkları problemleri çözmeleri beklenmektedir...” dedi.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş İlahiyat mezunlarına sosyal ve mesleki hayatlarında başarılar dilediği konuşması sonrasında İlahiyat Fakültesi Mezunları adına Fakülte Birincisi Yusuf Özcan bir konuşma yaptı. Yusuf Özcan; “Şu an itibariyle mezun olmuş bulunmaktayız. Bu durum eğitim hayatımızın bittiği anlamına gelmemektedir. Çünkü öğrenme bir ömür boyu devam eden bir süreçtir.” dedi. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunları adına konuşan dönem birincisi Tuğba Yalçın’da Çukurova Üniversitesinden birincilikle mezun olmanın gururunu yaşadığını, bu önemli başarıda kendisine destek olan ailesine ve eğitim süresi boyunca yardımlarını esirgemeyen hocalarına bütün arkadaşları adına teşekkür ettiğini söyledi.


“… Sana gitme demeyeceğim. Gene de sen bilirsin. “


Çukurova Üniversitesi İlköğretim Din Kültürü Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asım Yapıcı mezun olan öğrencilerine ünlü şairlerin “gitmek” konulu şiirleriyle seslendi. Konuşmasında Özdemir Asaf’tan  “Gitme Lavinya” , Cemal Süreyya’dan  “Git” ve son olarak Necip Fazıl Kısakürek’ten “ayrılık” konulu şiirleri öğrencilerle birlikte okudu. Program ney dinletisi ve “Adana’da öğrenci olmak” konulu sunumla devam ederken, Yaş Kütüğüne plaket çakılması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile sona erdi.

 

Hukuk Fakültesinin 2. Mezuniyet Coşkusu !

Çukurova Üniversitesi  Hukuk Fakültesi 2012-13 eğitim-öğretim yılı mezunları diplomalarını aldılar İ. Akif Kansu ToplantıSalonu’nda gerçekleştirilen törene Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Seyhan Tükel, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker , çok  sayıda öğretim üyesi ve mezun olan öğrencilerin  aileleri katıldı.

“…hukuğun üstünlüğünü her şeyin üzerinde tutan, hukukçular yetiştirdik”

 Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, mezun olan öğrencilere hitaben bir açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Çeker konuşmasında; “Hukuk Fakültesi olarak 2. Dönem mezunlarını veriyoruz. 4 yıl önce çocuklarınızı, bize emanet ettiniz 4 yıl boyunca biz onlara iyi bir hukukçu olabilmek adına yararlı gördüğümüz bilgileri vermeye  çalıştık. 4 yıllık eğitimin sonunda bugün mezun oluyorlar umarım ülkemiz için, milletimiz için, bu camiaya faydalı ve hukukcu kimliğini ön plana çıkaran adaylar olurlar. Ülkelerine güzel hizmet ederler. Sizin onlar üstündeki emeğiniz çok çok önemli. Biz de buna ilave olarak bazı değerler katmaya çalıştık. Özellikle hukukçu kimliğiyle hukuğun üstünlüğünü her şeyin üzerinde tutan, adalet anlayışı, eşitliği, insan onurunu birçok konuda istenmeyenlerin önünde durmayı arzu ettik. Bu değerleri kendilerine vermeye çalıştık. Umarım meslek hayatlarında da bu şekilde bu değerlere sahip kişiler olarak görev yaparlar. Bundan sonraki süreçte kendilerine meslek hayatlarında başarılar diliyorum. ” dedi.

Tören sırasında Hukuk fakültesi mezunları, Prof. Dr. Mustafa Çeker öncülüğünde mezuniyet yemin törenini  gerçekleştirdiler. Yemin töreninin ardından bölüm birincisi Yıldırım Akbulut, bölüm ikincisi Metin Esmer ve bölüm üçüncüsü Merve Öztürk’e başarı belgesi, plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Dereceye giren öğrencilere verilen hediyelerin ardından mezun olan öğrenciler sahneye çağrılarak öğretim üyeleri tarafından diplomaları verildi.

Bölüm birincisi Yıldırım Akbulut kürsüde duygu ve düşüncelerini dile getirdikten sonra  yaş kütüğüne çivi çaktı ve mezun olan öğrenciler mezun olmanın sevinciyle  keplerini hep birlikte havaya fırlatmalarıyla tören sona erdi.

Mühendislik Mimarlık Fakültesinde Diploma Töreni

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin 2012-13 mezuniyet töreni Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi. Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri Reyhan Büşra ARIK ve Burak GÜZEL’ in sunumunu yaptıkları tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende Rektör Prof. Dr. Mustafa KİBAR,12 ayrı bölüm ve 6 bini aşkın öğrencisi olan Mimarlık Mühendislik Fakültesinden bu yıl 498 öğrencinin mezun olacağını belirtti.

“Günümüzdeki mühendislik anlayışında çağdaş dönem sürecinde köklü bir dönüşüm yaşanmaktadır”

Rektör Prof. Dr. Mustafa KİBAR öğrencileri ve konuklara hitaben yaptığı konuşmasında “Bilindiği gibi mühendislik ve mimarlık uygulamaları insanlığın en eski uygulamalarıdır. Siz değerli mezunlarımız, üniversite hayatınız boyunca, bu kadar eski ve insan hayatını kolaylaştıran, çözümler sunan böylesi önemli bir alana ilişkin bilgilerle donatıldınız. Günümüzdeki mühendislik anlayışında çağdaş dönem sürecinde köklü bir dönüşüm yaşanmaktadır. Önceleri, bir mühendis geleneksel olarak bir malzemeyi ya da durumu yalnızca geometrik ve ekonomik açıdan ele alıyorlar iken; çağdaş dönemde, felsefik ve antropolojik bakış açılarının yanı sıra psikolojik, sosyolojik, ideolojik açılardan da ele almak durumundadır” dedi.

“Üniversiteler kadar siz mezunlarımızın da sosyal sorumluluğu vardır. Siz mühendis ve mimarlarımızın toplumsal ve küresel sorunlara çözüm getiren yaklaşımlar sergilemek durumundasınız

Rektör Prof. Dr. Mustafa KİBAR, konuşmasında öğrencilerin mezun olduktan sonraki hayatlarındaki sosyal sorumluluklarını hatırlatarak konuşmasını sürdürdü. “Günümüzdeki ve gelecekteki küresel zorluklar karşısında, sosyal, ekonomik, bilimsel ve kültürel boyutları da kapsayan çok boyutlu konulardaki anlayışımızı geliştirme ve bu konulara cevap verebilme becerinizi artırmada, biz üniversiteler kadar siz mezunlarımızın da sosyal sorumluluğu vardır. Üniversite eğitiminin sunduğu bilgi ve becerilerle donatılmış siz mühendis ve mimarlarımızın toplumsal ve küresel sorunlara çözüm getiren yaklaşımlar sergilemek durumundasınız. Yaşadığınız dünyadaki gıda güvenliği, iklim değişimi, su yönetimi, yenilebilir enerji ve halk sağlığı gibi alanlarda küresel anlamda bilinçlendirme kurumsal olduğu kadar bireysel anlamda da önemli sorumluluklarımız var.”

“…ülkelerin geleceğe dönük teknolojik ve ekonomik hedeflerinin gerçekleştirilmesinde mühendislik eğitimine yapılacak yatırımların önemi tartışmasız çok büyüktür.”


Törende Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut BAŞIBÜYÜK konuşmasında mezunlara “Bizi unutmayın, bizim size kapımız her zaman açık” dedi. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında Prof.Dr. Başıbüyük “… mimarlık ve mühendislik biliminin ülkelerin refah ve gelişmişliğinde son derece önemli bir yer tuttuğu herkesin malumudur. Öte yandan ülkelerin geleceğe dönük teknolojik ve ekonomik hedeflerinin gerçekleştirilmesinde mühendislik eğitimine yapılacak yatırımların önemi tartışmasız çok büyüktür. Bu kapsamda fakültemiz, bugünün ihtiyaçlarına göre sürekli yenilik içinde hem bir taraftan eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirirken diğer yandan üniversitelerin temel görevlerinden biri olan başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu kamu hizmetlerini de yerine getirmektedir. Hiç şüphesiz sahip olduğu modern alt yapı ve güçlü akademik kadrosu bu hizmetlerin sağlanmasında büyük önem arz etmektedir ” dedi.


Bölüm Birincisi “Çukurova Üniversitesinden Mezun Olmaktan Gurur Duyuyorum”


Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Mühendislik Mimarlık Fakültesi 2012-13 Eğitim öğretim yılı dönem birincisi Jeoloji Mühendisliği bölümü mezunu Tuğçe Şimşek “Ben, Çukurova Üniversiteli olmaktan ve diplomamı bu üniversiteden almaktan duyduğum, büyük gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sonuçta en kıymetli taş bile, topraktan çıktığında basit bir kayayı andırır. Maharet,  bu kaya parçasının içindeki cevheri, iyi işleyip en büyük formda dışarı çıkarabilmektir. İşte, başarı da birçok parçanın gerektiği gibi birleştirilmesiyle oluşan bütünün adıdır. Bu bütüne ulaşmamızda bize koşulsuz yol gösteren, bilgisini, emeğini, zamanını esirgemeyen, saygıdeğer hocalarımıza, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, anne ve babalarımıza, çalışmalarımızda emeği geçmiş olan değerli öğretim üyelerimize, bu süreçte yardımlarını esirgemeyen üniversite personelimize, Çukurova Üniversiteli olarak, bu dönem mezun olan arkadaşlarım adına teşekkür ederim .” dedi
Mühendislik Mimarlık Fakültesi mezunlarından fakülteyi dereceyle bitirenler diplomalarını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ dan aldı. Mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesi ardından tören sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi