Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Uzkurt Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

20.04.2016

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Çukurova Üniversitesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu. Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni (Çukurova Teknokent) ziyaret eden Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Uzkurt, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Çukurova Üniversitesindeydi. Çukurova TEKNOKENT’te bir dizi incelemelerde bulunan Prof. Dr. Uzkurt Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında gerçekleştirilen projeleri yerinde inceledi.

Prof. Dr. Uzkurt; “ Çukurova Teknokent Üstün Performansıyla Ülkenin Ar-Ge ve İnovasyon Ekosistemine Katkı Sağlıyor.”

Prof. Dr. Uzkurt, Çukurova Teknokent’de yer alan girişimci firmalar ve Üniversite-Sanayi işbirliği projelerindeki artışı ve bölgenin teknolojik gelişimine yaptığı katkıları takdirle izlediklerini söyledi. Prof. Dr. Uzkurt, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’nün yaklaşık %90 hissesine sahip olduğu Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesinin gösterdiği üstün performans nedeniyle ülkenin Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemine katkı yaptığını belirterek, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve TEKNOKENT Yönetimine teşekkür etti.

 

 

Ayrıca son dönemde Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyelerinin proje kapasitesindeki artışıyla mutlu olduklarını söyleyen Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. CevahirUzkurt, Çukurova Üniversiteli Akademisyenlerin bu alanda çalışmalarının devam etmesi temennisinde bulundu. Prof. Dr. Uzkurt Kamu-Üniversite- Sanayi işbirliğindeki yoğun çaba ve çalışmalarından dolayı Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın’a, Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Kürkcü’ye, Kamu Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Başkanı Prof. Dr. Selahattin Serin’e teşekkür etti.   

 

Rektör Prof. Dr. Kibar; “Çukurova Teknokent Üniversite-Sanayi Arasında Bir Sinerji Oluşmasına Katkı Sağlıyor.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Uzkurt’a Çukurova Teknokent’e verdikleri destek ve ilgiden dolayı teşekkür ederek Çukurova Bölgesinde ve Türkiye'de bilimin uygulamaya aktarılmasına en uygun ortamı sağlayarak; araştırma, geliştirme ve yenilik aktivitelerinin odak merkezi olmak için çalışacaklarını söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Çukurova Teknokent’e olan katkılarından dolayı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. CevahirUzkurt’a plaket, Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Kürkcü de hediye takdim etti.  Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi