Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencileri 5. Stockholm Uluslararası Müzik Yarışmasından Ödülle Döndü.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.07.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri Türkiye’yi ve Çukurova Üniversitesi’ni Stockholm de temsil etti. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri Bilge Gürer ve Çiğdem Ebinç Stockholm’de gerçekleştirilen müzik yaraşmasında 2.’lık ve 3.’lük elde etti.

Uluslararası Pera Piyano Festivali bünyesinde düzenlenen Pera Piyano Yarışmasına katılarak Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarını temsil eden öğrenciler birincilik ve ikincilik ödülünün sahibi olarak Jüri Başkanının özel isteği ile Uluslararası Müzik Yarışmalarında birinci aşamayı atlayıp direk ikinci asamaya girme hakkı sağlamıştı. Bu kapsamda Rexroth Bosch Gruop yetkilisi Mevlut Atalmiş sponsorluğunda öğrenciler Stockholm’deki uluslararası müzik yarışmasına katıldı.

Uluslar Arası Yarışmada Bilge Gürer 3. Olurken Çiğdem Ebinç İse 2.Oldu.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarından iki öğrenci, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ulviyye Güler öncülüğünde katıldıkları yarışmada da derece elde etti. Viyana, İsveç, İsviçre, Çin, Almanya, Rusya, Finlandiya, Letonya, Litvanya, Estonya, Azerbaycan gibi birçok ülkeden 150 piyanistin katıldığı yarışmada Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri Bilge Gürer 3. olurken Çiğdem Ebinç ise 2.’likle yurda döndü.

Ödülleri İle Birlikte Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Ziyaret Ettiler.

Konservatuvar Müdürü Yardımcısı Doç. Dr. Ulviye Güler ve öğrenciler desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Ödülleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Kibar’a desteklerinden dolayı teşekkür eden öğrenciler başarılarına yenilerini de ekleyeceklerini söyledi. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi