Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Sizde de Hayalet Titreşim Sendromu Ya da Nemofobi Var mı?

 

 

Adana (ÇÜHM) -

25.12.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi konusunda uzman kişilerle öğrencileri buluşturmaya devam ediyor. İletişim Psikolojisi Uzmanı Aile ve İlişkiler Danışmanı Bilimseli Akarsu Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin konuğu olarak  ‘Medya Metinlerinde Çocuk İstismarı ve Sosyal Ağ Bağımlılığını’ anlattı.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluşan Akarsu, çocuk İstismarı denince akla yalnızca cinsel istismarın gelmemesi gerektiğini belirterek istismarın duygusal, fiziksel, süpervizyon, toplumsal istismar gibi türlerinin de çok yaygın biçimde yaşadığını söyledi.

“Acilen Önlem Alınması Gerekiyor!”

Akarsu, medyada çocuk temsilinin pornografik sunumun sıklığından ve acilen önlem alınması gerekliliğinden bahsederek, “Özellikle de anne, baba ve eğitimcilerin ve tabii medya okuryazarlığı yetkinliğini elinde bulunduran iletişim fakültesi öğrencilerinin çocuklara kendilerini koruma yöntemlerini ve medya metinlerini eleştirel süzgeçten geçirerek sadece tüketici değil üretici olabilmelerinin öğretilmesi  hayati önem arz ediyor.” dedi.

“Hayalet Titreşim Sendromu ve Nomofobi Hayatımızda.”

Akarsu, hızla içimize işleyen teknolojik aletlere karşın geliştirdiğimiz bağın bağımlılığa nasıl dönüştüğünü ifade ederek telefonlarla hayatımıza giren  adını sinir bilimdeki "hayalet uzuv sendromu"ndan alan, "Hayalet titreşim sendromu", yani cep telefonu çalmadığı halde çantada, cepte titreşim hissettiğimizi düşünüp sürekli telefonumuza bakmamıza sebep olan sendromdan söz etti. Ayrıca insanların nomofobi yani cep telefonu ile şarjının bitmesinden veya evde unutmaktan kaynaklanan bağlantıyı kaybetme korkularından bahsederek günümüzde bunun yaygınlaştığının altını çizdi.

“İletişim Öğrencileri Lisansüstü Çalışmalarını İletişim Psikolojisi Alanında Yapmalı.”

Bilimseli Akarsu, iletişim fakültelerinin ve iletişim bilimleri okumanın önemini öğrencilere hatırlatarak iletişim psikolojisi alanına ilgi duyan gençlerin lisansüstü çalışmalarında bu alana yönelmelerinin alanda ki büyük boşluğa kapatacağını söyledi. Konferans anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi