Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Araştırıcılara Newton-Kâtip Çelebi Fonu Anlatıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.12.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi önderliğinde Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği tarafından Newton-Kâtip Çelebi Fonu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya ÇÜ Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Newton-Kâtip Çelebi Fonu Koordinatörü Aslı Akçayöz, akademisyenler ve araştırıcılar katıldı.

 

“200’den Fazla Araştırmacıya 13 Milyon Pound Üzerinde Destek Sağlandı.”

ÇÜ Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Süha Berberoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Newton-Kâtip Çelebi Fonu Koordinatörü Aslı Akçayöz’ün sunumuyla devam etti.

Akçayöz, Newton – Kâtip Çelebi Fonu’nun, Türkiye ile Birleşik Krallık (İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda) arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulduğunu belirterek bu hedef doğrultusunda her iki ülkeden araştırmacıların ortak çalışmalarına destek veren çağrı programları yürütüldüğünü söyledi. Akçayöz, 2014 yılından bu yana bu fon sayesinde TÜBITAK ile birlikte 200’den fazla araştırmacıya toplamda 13 milyon pound üzerinde destek sağlandığını da bildirdi.

Çukurova Üniversitesi’nden 30 araştırmacının katıldığı program Aslı Akçayöz’ün sunumunun ardından soru-cevap bölümüyle sona buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi