Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Hindi Dolmasına Alternatif Oğlak Dolması

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.12.2014

Küçükbaş Hayvan Üretici Birlikleri yılbaşında hindi dolmasına alternatif olarak oğlak dolması önerdikleri “Dolsada Yesek” kampanyası ile oğlak etine olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor.

Oğlak eti üzerine bilimsel çalışmalar yapan, Ankara ve İzmirli yetiştiriciler tarafından düzenlenen kampanyada danışman olarak yer alan Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazan Koluman, keçi etinin B vitamini açısından kırmızı etten çok daha zengin olduğunu belirtti. Keçi etinin doğru pişirildiğinde çok lezzetli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koluman, “Yapılan bilimsel araştırmalarda oğlak etinin metabolizmayı hızlandırdığı tespit edildi. Uzmanlar, yağ oranı düşük olduğu için oğlak etini özellikle kalp damar sağlığı açısından öneriyor.” dedi.

 

Diyetlerde Hızla Kilo Verdiriyor

Son günlerde ABD’de özellikle kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde keçi eti bulunursa çok daha hızlı kilo verileceği yönüne bir takım araştırmalar bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Koluman, “Keçi etinde B1, B2 ve B3 vitamin miktarının diğer etlere nazaran daha yüksek olduğu bilinmektedir. Keçi, doymamış yağ asitlerinin zenginliği, doymuş yağların azlığı bakımından, gerek kas içi gerek kas arası gerekse deri altı yağı olarak en az yağa sahip tür olması ile ayrıcalık arz eder. Bütün bu noktalar göz önüne alındığında keçi eti, insan sağlığı açısından özellikle de kalp ve damar sağlığı açısından çok rahatlıkla tüketebilecek et olarak öne çıkmaktadır. Keçi etinin vitamin içeriği de önemli olup sinir sistemini koruduğu, cilt ve deri hastalıklarının oluşumunu engellediği bilinmektedir. Sinir sistemi için gerekli vitamin miktarları, keçi etinde ideal koşullarda bulunmaktadır.” diye konuştu.

 
 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi