Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’de Okul- Üniversite Eylem Araştırması Projesi Tanıtıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.07.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Kırkgöz tarafından hazırlanan “İlköğretim Düzeyinde İngilizce Programına Getirilen Yeniliklere Yönelik Bir Hizmet İçi Eğitim Çalışması Okul- Üniversite Eylem Araştırması” isimli TÜBİTAK projesinin paylaşım toplantısı gerçekleştirildi. 

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda yapılan paylaşım toplantısına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Yurtal, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Özcan, akademisyenler, İngilizce öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Proje Milli Eğitim Öğretmenlerine Yönelik Hazırlandı.

Milli eğitim öğretmenlerine yönelik hazırlanan projede İngilizce öğretmenleri, öğretmen adayları ve okul yöneticileri bir araya geldi. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Prof. Dr. Yasemin Kırkgöz’ün yürütücüsü olduğu projede, 2014-2016 yılları arasında yapılan uygulamalar yer aldı. Yeni İngilizce öğretim programının uygulamasını desteklemek amacıyla yapılan bu proje, öğretim elemanlarından oluşan proje ekibi ile Adana’da devlet okullarında 2. sınıf İngilizce dersi veren 8 öğretmen arasında işbirliği yapılarak gerçekleştirildi. 

 

İngilizce Öğretiminde Yaşanan Sıkıntılar Anlatıldı.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kırkgöz, İngilizce öğretiminde yaşanan sıkıntılar, son gelişmeler ve paylaşılan projenin içeriği ile ilgili bilgiler sundu. Prof. Dr. Kırıkgöz, öğretmenlerin araştırmacı kimliği kazanmasının önemini vurgulayarak eylem araştırmalarının üniversite ile okullar arasında köprü işlevi görebileceğini ifade etti.

Projeye Katılan Öğretmenlere Sertifika Verildi.

Sunumun ardından proje kapsamında yer alan 8 İngilizce öğretmeni proje deneyimlerini ve kazanımlarını anlattı. Öğretmenler, Okul - Üniversite Katılımcı Eylem Araştırması modeli üzerine kurulan bu hizmet içi eğitim programının, onların profesyonel gelişimine önemli katkılar sağladığını ve sınıf içinde öğrencilerin öğrenme yaşantılarını geliştirdiğini belirtti. Yapılan paylaşımlar sonrasında katılımcı öğretmenlere katılım sertifikaları verildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi