Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Okul Hayatı Biter, Hayat Okulu Başlar…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.12.2015

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu Ali Tıltay, öğrencilerle yaptığı söyleşide, “Her zaman tükettiğinizden bir fazlasını üretmelisiniz.” dedi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kulübü tarafından Akif Kansu Toplantı Salonu’nda düzenlenen ‘Okul Biter, Hayat Okulu Başlar’ başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Ali Tıltay, ‘sorumluluk duygusu’nu anlattı.

Tıltay, “Bir an önce kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeli, toplum içinde faydalı işler yaparak örnek bir vatandaş olmalı ve tükettiğinizden en az bir fazlasını üretmelisiniz.” şeklinde konuştu..

“Yenile Yenile Yenmeyi de Öğreneksiniz.”

Başarısızlıktan korkmamaları gerektiğini vurgulayan Tıltay, “Yenile yenile yenmeyi de öğreneksiniz.” dedi. Pozitif düşünmenin önemli olduğunu belirten Tıltay, “Karamsar insan her fırsatta bir zorluk görür.” diye konuştu.

Öğrencilere strateji geliştirmelerini ve yarını düşünerek yaşamalarını tavsiye eden Ali Tıltay, bugün halledilemeyen bir sorunun nedeninin, dün sorunu çözmek için zaman ayırmamak olduğunu ifade etti.
Öğrencilere dikkatli ve bilinçli yaşamaları, zekâlarını iyi yerde kullanmaları, azla yetinip çok kazanmaları ve zamanı akıllı kullanmalarını öneren Tıltay, şimdiden cep harçlığını çıkaracak faaliyetlerde bulunmalarının faydalı olabileceğini aktardı.

Konferans ÇÜ Sinerji Kulübü tarafından Ali Tiltay'a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi