Morkal: “Başarılı Olmak İçin bilimden Yararlanmak Gerekiyor.”
1972 Münih Olimpiyat Oyunları’na katılan Milli ve Rekortmen Yüzücü Faruk Morkal, yüzmeyi DSİ’nin sulama kanallarında öğrendiğini, çok ciddi antrenörü olmadığını, çok çalışarak defalarca rekor kırdığını, 1968 yılında Meksika Olimpiyatlarını kıl payı kaçırdığını, 1972 Münih Olimpiyatlarına ABD, Almanya ve diğer ülkeler çok sayıda sporcu ile katılırken, Türkiye’nin 2 sporcuyla gittiğini söyledi.
Dünya, Avrupa ve 3 kez Akdeniz Oyunları’na katıldığını, Balkanlarda ilk madalyayı kazandığını, 25 kadar rekorun sahibi olduğunu belirten Morkal, son yıllarda tesislerin arttığını, sporda başarılı olmak için bilimden yararlanmak gerektiğinin altını çizdi.
Panelin moderatörlüğünü yapan TMOK Üyesi ve Gazeteci Ramazan Şanıvar, antik ve modern olimpiyat oyunlarını sinevizyon eşliğinde anlattı. 1996 yılında ABD’nin Atlanta (Georgia) Kenti’nde gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları’na gazeteci olarak katıldığını belirten Şanıvar, eski dönemlerde madalyaları sadece güreş ve halterden sağlandığını, son yıllarda takım sporlarında kadınların da basketbol, voleybol gibi branşlarda başarılı olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Kibar: “Ülkemizin Gelecekte Olimpiyatlara Ev Sahipliği Yapacağından Endişem Yok.”
TMOK Yönetim Kurulu üyeleri Bilal Porsun ve Oktar Tertemiz, spora katkılarından dolayı paneli izleyen Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a plaket verdiler. Rektör Prof. Dr. Kibar, çağdaş yeni tesislerin yanı sıra başarılı sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Ülkemizin gelecekte olimpiyatlara ev sahipliği yapacağından endişem yok. Panelin düzenlenmesindeemeği geçenleri kutluyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, TMOK yöneticileri BESYO Müdürü Prof. Dr. Kurdak’a plaket verdiler. Prof. Dr. Kurdak da konuşmacılar Bilal Porsun, Fazlı Bayram Hadi, Faruk Morkal ile Ramazan Şanıvar’a teşekkür belgesi takdim etti. |