Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Opera Workshop Etkinliği Düzenlendi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.12.2015

Dünyaca Ünlü Opera Sanatçımız Simge Büyükedes ÇÜ’de Workshopa Katıldı.

Dünya opera arenasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Opera Sanatçımız Simge Büyükedes, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Anasanat Dalı Başkanı Öğr. Gör Levent Ayan'ın davetlisi olarak Adana’ya geldi. Halen İtalya'nın Milano kentindeki La Scala Operası'nda çalışmalarını sürdüren Simge Büyükedes'in katılımı ile Çukurova Üniversitesi’nde Opera Workshop etkinliği düzenlendi.

Genç Sanatçılardan Şan Konseri…

07-09 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik, Belcanto sanatının inceliklerine yakından şahit olmak isteyen  Opera-Şan Anasanat Dalı öğrencileri için büyük bir fırsat oldu. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin son gününde genç sanatçılar bir de Şan konseri düzenlediler. 

Ayan: “3 Gün Boyunca Günde 7-8 Saat Süren Yorucu Ama Faydalı Bir Çalışma Yaptık.”

Opera Workshop etkinliği ile ilgili bilgi veren ÇÜ Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Anasanat Dalı Başkanı Öğr. Gör şunları söyledi;

“Davetimi kırmayıp İtalya'dan Adana'ya konservatuvarımıza Opera-Şan Workshop etkinliği için gelen, dünya opera arenasında ülkemizi başarıyla temsil eden sevgili Simge Büyükedes başta olmak üzere, Adana ve Mersin Konservatuvarlarından katılan tüm Opera-Şan öğrencilerimize, Korrepetitörlerimiz Vania Batchvarova, Bahar Nartürk ve Didem Önal'a ve bu etkinliğe Mersin'den destek veren değerli meslektaşım Gülşah Küçüksüslü Uygur'a çok teşekkür ederim. Üç gün boyunca günde ortalama 7-8 saat süren yorucu, fakat çok faydalı bir çalışma oldu. Çalışmanın sonunda genç sanatçılar birde konser verdiler. Konserin sonunda da Simge'yi dinlemek çok keyifliydi. Bu Masterclass ve Workshop'ların devamının gelmesi dileğiyle...”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi