Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nden Avrupa Birliği Çok Dillilik Projelerine Destek!

 

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zeynel Cebeci koordinatörlüğünde yürütülmekte olan FP7  ICT PSP Çerçeve Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Organic Lingua: Demonstrating the Potential of a Multilingual Web Portal for Sustainable Agriculture and Environmental Education” başlıklı projenin 5. Proje toplantısı 20-22 Şubat 2013 tarihlerinde İspanya’nın Alcala de Henares kentinde gerçekleştirildi. 

 

Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Zeynel Cebeci, Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe ve Doç. Dr. M. Ümit Ünal’ın proje araştırmacıları olarak katıldığı toplantıda proje kapsamında geliştirilen çok dilli ürünler, çözümler ve servislerde gelinen son durum gözden geçirildi.

Mart 2011’de başlayan ve 3 yıl sürecek olan Organic Lingua projesinde,  sürdürülebilir tarım ve çevre eğitimi için çok dilli Web Portalı potansiyelinin ortaya konulması, makine çevirisi, ontolojik yapılar ve kolaboratif bazı bilgi teknolojileri sistem ve araçlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye Tarımsal Öğrenme Nesneleri (TrAgLor, http://traglor.cu.edu.tr) projesiyle de içerik desteği verdiği Organic Lingua projesi tamamlandığında Avrupa ölçeğinde aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 16’dan fazla dilde organik tarım ve agroekoloji içeriğine, araç ve servislerle kolay ve anlaşılabilir kullanımını sağlayacak.  “Organic Lingua” projesi ile ilgili detaylı bilgilere http://www.organic-lingua.eu adresinden ulaşılabilir.

iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi