Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

"Üniversite Çiftliği"nin Organik Ürünleri

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.06.2014

Sütten yoğurda, baldan narenciyeye farklı gıdaların üretildiği Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, doğal ürünleriyle adından söz ettiriyor.

Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Yalçın Gülüt, yaptığı açıklama, çiftliğin eğitime, öğretime destek vermek, mevcut olanaklarla tarımsal üretim yapmak, elde edilen ürünleri değerlendirmek ve pazarlamak amacı ile kurulduğunu söyledi. Yaklaşık 7 bin dekarda faaliyet gösterdiklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Gülüt, hayvansal ve tarımsal üretim yaptıklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Gülüt, çiftlikte 500 büyükbaş, 800 küçükbaş hayvan bulunduğunu, süt ve süt ürünlerinin yanında narenciye, bal ve zeytinyağı da ürettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

Yrd. Doç. Dr. Gülüt: “Ürünlerimiz Tamamen Doğal.”

"Çiftlikten elde edilen ürünleri üniversitemiz bünyesinde başta hastanemiz, yemekhane ve kafeteryalarda tüketime sunuyoruz. Ürün yelpazemiz zengin. Süt ve süt ürünleri, reçel, zeytinyağı gibi çok sayıda ürünümüz var. Bunları üniversite içerisinde tüketiyoruz. Çiftlikte üretilen tüm ürünler tamamen katkısız, kimyasal kullanmıyoruz. Üniversitedeki hastalarımıza doğal ve güvenilir ürün sunuyoruz. Kantin ve yemekhanelerde de öğrenciler bu gıdaları tüketiyor."

Günlük 4 ton Süt üretiliyor

Çiftlikte günlük 4 ton süt ve 3 bin 500 yumurta üretildiğini anlatan Çiftlik Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Yalçın Gülüt, yerleşkedeki 4 mağazada satışa sundukları ürünlere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, elde edilen gelirin araştırma faaliyetlerinde kullanıldığını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Gülüt, ayrıca yöresel iklim koşulları ve toprak verimliliği açısından da Türkiye'deki en geniş araştırma ve uygulama çiftliğine sahip olduklarını sözlerine ekledi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi