Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

XVII. Akdeniz Oyunları Hazırlıkları Hızlandı!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.06.2013

XVII. Akdeniz Oyunları çerçevesinde, Çukurova Üniversitesinde yapılacak yarışlarda kullanılacak  olan Kano ve Kürek tesisleri ve çevresinde oluşturulacak kullanım alanlarına ilişkin protokol gereğince yapılan çalışmalar devam ediyor.

Bu çerçevede, Adana Orman İşletmesi ve Çukurova Üniversitesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ortak bir çalışma yapıyor. Yaklaşan Akdeniz Oyunları nedeniyle Üniversitemiz Sosyal Tesisleri çevresinde iyileştirme ve güzelleştirme çalışmalarına başlandı. T.C. Orman Genel Müdürlüğü’nün 10 yılda bir yaptığı “Amenajman Planı” kapsamında  ormanların planlı ve düzenli bir şekilde işletilmesi ve varlığının korunması için belirli aralıklarla yapılan iyileştirme çalışmaları ile birlikte  ormanda bulunan diğer ağaçların gelişimine engel olan hastalıklı fertlerin, tamamen devrik  ve kurumuş olan ağaçların kaldırılarak ormanın hastalık ve yangından korunması amaçlanıyor.

20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında toplam 32 farklı branşta yarışlar yapılacak. Yarışlardan 4’ü Adana’da gerçekleşecek. Çukurova Üniversitesi’nde yapılacak olan Hentbol müsabakaları ile kano ve kürek müsabakalarının yapılacağı alanların düzenlenmesinde ise Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğünün öngördüğü biçimde değişikliler gerçekleştirilme çalışmaları sürüyor.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi