Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Prof. Dr. Gürbüz Baytok İsmi Ç.Ü. Balcalı’da Ölümsüzleşti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.12.2013

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nın kurucusu ve 28 yıl boyunca başkanlığını yürüten Prof. Dr. Gürbüz Baytok'un adı Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'ne verildi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Prof. Dr. Baytok’un bölgemizde genç doktorların yetişmesinde önemli rol oynadığına da dikkat çekti.

Prof. Dr. Gürbüz Baytok'un isminin, uzun yıllar emek verdiği kliniğe verilmesinden dolayı Ç.Ü. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hippokrat Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, eski Rektörlerden Prof. Dr. Mithat Özsan, Prof. Dr. Can Özşahinoğlu ve Prof. Dr. Yalçın Kekeç'in de katıldığı törene Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve hastane çalışanı ilgi gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Prof. Dr. Gürbüz Baytok'un yaşamından kesitler sunuldu. Prof. Dr. Gürbüz Baytok'un Türkiye'nin değişik bölgelerinde yaşayan öğrencileri ve asistanlarının da yer aldığı törende Baytok ile ilgili fotoğraflardan oluşan slayt sunumu yapıldı. Tanıyanlar, Gürbüz Baytok ile ilgili anılarını paylaştı. Kürsüye gelen Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Tan ve Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Prof. Dr. Baytok'a, verdiği emek ve yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise ömrünü ortopedi camiasına adayan Prof. Dr. Gürbüz Baytok’un modern ve bilimsel düşünceye sahip olduğunu belirterek, ‘’Organizasyon yeteneği mükemmel olan sistematik bir bilim adamı, öğretim üyesi, başarılı ve titiz bir cerrah olarak tanıyoruz Prof. Dr. Gürbüz Baytok’u. Bu özelliklerinin yanı sıra, özellikle cerrahi branşlardaki cihazların modernizasyonu, kullanımı ve bakımı açısından da hepimize örnek olmuş değerli bir öğretim üyesi ağabeyimizdir. ‘’ dedi.

 ‘Türkiye’de Kopan Parmak Diken İlk Merkezi, Prof. Dr. Baytok Kurdu’

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Prof. Dr. Baytok’un bölgemizde genç doktorların yetişmesinde önemli rol oynadığına da dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Gürbüz Hocamız Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Sadece Ortopedi Ve Travmatoloji Ana Bilim Dalını kurmakla kalmamış, aynı zamanda ortopedi alanında branşlaşmaya önem vererek Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye ve Dünyada daha fazla tanınmasında emeği geçecek genç hocalarımızın da yetişmesine önderlik etmiştir. Yetiştirdiği ve birlikte çalıştığı meslektaşlarının bilgi ve deneyimlerini arttırmaları için daima onlara destek olmuş, yurt dışındaki üniversitelerle bağlantılar kurup desteğini yıllar boyunca sürdürmüş ve bölgemizde birçok ortopedistin yetişmesini sağlamıştır. Ayrıca yıllar önce El Cerrahisi Bilim Dalını Ortopedi Anabilim Dalı içinde kurarak, Türkiye’de, kopan parmak ve ekstremiteleri replante eden ilk merkezlerden biri olma gururunu merkezimize kazandırmıştır. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Gürbüz Hoca önderliğinde öğrenci, stajyer ve intern eğitiminde de önemli bir yerdedir.”

Daha sonra kürsüye gelen ve duygu dolu anlar yaşayan Prof. Dr. Gürbüz Baytok, anılarını ve mesleki zorluklarını anlattı. Prof. Dr. Baytok, hazırlanan etkinlik ve isminin verilmesi nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇÜ Devlet Konservatuvarı'nın müzik dinletisi sunduğu törenin ardından hastanenin 6'ncı katında bulunan Gürbüz Baytok Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nin açılışı yapıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi