Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’de Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin ‘Oryantasyon Günleri’ Düzenlendi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

12.02.2015

Erasmus+ KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Dış İlişkiler Birimi tarafından “Oryantasyon Günleri” düzenledi. Oryantasyon günleri kapsamında “Hoş Geldiniz Yemeği”nde bir araya gelen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, birim yöneticileri ve çalışanlarla tanıştı.

Kayıkhane’de düzenlenen yemeğe Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan, Mevlana Değişim Programı Birim Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten ve Dış İlişkiler Birimi çalışanları katıldı.

 

 

Kaynaşma Yemeğine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da katıldı

Erasmus+  programıyla Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler için her dönem yapılan bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kayıkhane’de gün boyu süren toplantıda Çukurova Üniversitesi ve Erasmus+ Programı hakkında genel bilgilendirme yapıldı.  Toplantının ardından geleneksel “Hoş Geldiniz” yemeği Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Eğitimleri Devam Eden Yabancı Uyruklu Öğrencilerle, Yeni Gelenler Tanıştı

2014-2015 Akademik Yılı’nın Güz Dönemi’nden bu yana Çukurova Üniversitesi’nde öğrenimlerine devam eden Erasmus öğrencileri ve Bahar döneminde öğrenimlerine başlayan öğrencilerle kaynaşmasına ve üniversite yönetimi ve Dış İlişkiler Ofisi tanışma fırsatı buldu. Hoş Geldiniz yemeği, öğrencilerin kendilerini tanıtmalarının ardından Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

 
 

Öğrenciler Çukurova Üniversitesi’ne Hayran Kaldı

İtalya, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, İspanya ve Portekiz’den gelen öğrenciler, Üniversitenin olanaklarından ve kampüsten çok etkilendiklerini ve daha önce Çukurova Üniversitesi’nde Erasmus Öğrencisi olan arkadaşlarının olumlu izlenimlerinden etkilenerek Adana’ya geldiklerini söyledi. 2013-2014 Akademik Yılı’nda Çukurova Üniversitesi’nde öğrenimlerini tamamlayıp Erasmus+ Programı’ndan faydalanarak ikinci kez Çukurova Üniversitesi’ne gelen Tıp Fakültesi öğrencileri, bir kez daha Adana’da ve bu kampüste olmaktan çok mutlu olduklarını belirtti. Hoş Geldiniz Yemeği çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi