Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’ne Bir Ödül Daha…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

04.03.2016

ÇÜ Erasmus Öğrencileri Kulübü, “Türkiye’nin En Etkili Socialerasmus Projesi Gerçekleştiren ESN Şubesi” Ödülü Aldı…

Erasmus+ KA-1 Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği kapsamında 2015-2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için “Oryantasyon Günleri” düzenlendi.

Her akademik dönemde düzenlenen ve 3 gün süren Oryantasyon Günleri kapsamında öğrencilere öncelikle Üniversite tanıtımı yapıldı ve kampüste yaşam hakkında bilgi vermek üzere kampüs gezisi düzenlendi. Üniversitedeki sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgilendirilen öğrenciler ilk öğle yemeğini de Merkezi Kafeterya’da yedi.

Öğrenciler ve Akademisyenler Hoş Geldiniz Yemeğinde Bir Araya Geldiler.

Oryantasyon Günleri’nin gelenekselleşen “Hoş Geldiniz” yemeği, Çukurova Üniversitesi’ne yeni katılan Erasmus öğrencileri ve programları devam eden öğrencileri bir araya getirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. İbrahim Halil Elekçioğlu, Dış İlişkiler Birimi Akademik Kurul Üyeleri ve Erasmus sorumlularının katılımıyla gerçekleşen yemek, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Erasmus Hareketliliği için ikinci kez Çukurova Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler açılış konuşmasının ardından söz alarak neden ikinci kez Çukurova Üniversitesi’ne geldiklerini ve geçmiş akademik yıldaki deneyimlerini anlattı.

 

Türkiye’nin En Etkili Socialerasmus Projesi Gerçekleştiren Erasmus Students Network Şubesi Ödülünü Çukurova Erasmus Öğrencileri Kulübü Aldı.

Hoş Geldiniz Yemeği esnasında, Çukurova Erasmus Öğrencileri Kulübü, Türkiye’nin en etkili SocialErasmus Projesi gerçekleştiren Erasmus Students Network şubesi ödülünü almanın sevincini paylaştı.

2014-2015 yılı Bahar Dönemi’nde yaptıkları etkinliklerden ve projelerden dolayı layık görüldükleri ödülü ve yaptıkları etkinlikleri kısaca anlatan Erasmus Öğrenci Kulübü Başkanı Utku Mıtış, planladıkları yeni projeler ve etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

Avrupa’nın en büyük öğrenci ağı olan Erasmus Student Network (ESN) bünyesinde, ESN Türkiye ve ESN International düzeylerinde Çukurova Üniversitesi’ni temsil eden Çukurova Erasmus Öğrencileri Kulübü, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kültürlerarası Kaynaşma Etkinliği Kapsamında POZMER Ziyaret Edildi.

Oryantasyon’un ikinci günü olan “Kültürlerarası Kaynaşma” bölümünde öğrenciler Pozantı Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (POZMER) ziyaret etti. İlk olarak Merkez Müdürü Prof. Dr. Ali Küden’den çalışmalar ve yetiştirilen ürünler hakkında bilgi alan öğrenciler, kısa bir yürüyüş turu ile merkezin uygulama alanlarını yakından görme fırsatı yakaladı. Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler gün boyunca kültürlerarası iletişim ve etkileşimi güçlendirmek adına hazırlanan çeşitli aktivitelere/oyunlara katılarak birbirlerini daha yakından tanıma ve aynı takımda yarışma imkânı buldu.

Şehir Turu Atarak Adana’yı da Tanıdılar

Oryantasyon Günleri’nin son gününde Türkiye ve Türk Kültürü hakkında genel bilgilendirme seminerinin ardından öğrenciler, şehir turuna katılarak Adana’da bulunan tarihi ve kültürel açıdan önemli noktaları ziyaret etti. 3 gün süren oryantosyon anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi