Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Oryantiring Sporuna Ev Sahipiliği Yapacak!

 

 

 

iletisim1

 



 

 

 

Adana (ÇÜHM) - Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun düzenlediği, Türkiye 1. Kademe Oryantiring Yarışması’nın 2. Etabına Çukurova Üniversitesi ev sahipliği yapacak. 2. Etap yarışmaları 26 Ocak 2013 Cumartesi  günü  saat 11.00’de Çukurova Üniversitesi kampüsünde bulunan Sakıp Sabancı Spor Salonu önünde başlayacak. Yaklaşık 1200 sporcunun katılacağı yarışma Çukurova Üniversitesi ve Kent Ormanında düzenlenecek 2. Etabın ardından, 27 Ocak'ta Karaisalı Kent Ormanı’nda devam edecek.

Oryantiring Sporu Nedir? Nasıl Yapılır?

Harita yardımıyla yön bulmayı içeren Oryantiring sporu, zamana karşı yapılan bir spor türüdür. Genellikle ormanlık arazilerde yapılması tercih edilen bu spor dalı farklı arazi koşullarında, yürüyerek, kayakla ve bisikletle yapılabilir. Bunun yanı sıra, engelliler için Patika Oryantiring yarışmaları da düzenlenmektedir.

11. yüzyılda İngiltere’de spor haline gelen Oryantiring Sporunun ilk faaliyeti 1918’de İsveç’te yapılmıştır. Türkiye’de 1970’li yıllardan itibaren silahlı kuvvetler ve diğer kamu kuruluşları  tarafından yapılan Oryantiring Sporu 2007 yılı sonrasında özerk bir federasyon olan Türkiye Oryantiring Federasyonu’na bağlı faaliyet göstermektedir.

Oryantiring Sporu ile ilgili detaylı bilgiye http://www.oryantiring.org/turkce/default.asp adresinden ulaşılabilir.

 

 

kişi ziyaret etmiştir



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi