Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.10.2018

Akbank'ın 'Şehrin İyi Hali' projesi kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliği ile bölge oyunları yapıldı. 4 ilden gelen özel eğitim kurumu öğrencileri atletizm, masa tenisi, karma basketbol ve yüzme branşlarında mücadele etti.

Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 110 sporcunun katıldığı Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak özel Olimpiyatlar Bölge direktörü Didem Ünsür Akbank yetkilisi Sertaç Aksoy akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

“Amacımız Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireyleri Kapalı Kapılar Ardından Çıkarmak.”

Açılış konuşmasını yapan Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür, oyunların toplumda özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri kapalı kapılar ardından çıkarmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Ünsür, “Tek hedefimiz vardı. Bu özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek, yaşıtlarıyla kaynaşmalarını sağlamak. Ne mutlu bize ki, destekçilerimizle kocaman ve sevgi dolu bir aile olmayı başardık. Hayat birlikte, oyun birlikte sloganını kendimize çatı yaparak her geçen gün bu aileyi biraz daha büyütüyoruz.”  dedi.

 

Ev Sahipliği Yapmaktan Memnuniyet Duyuyoruz.”

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise, Özel Olimpiyatlar Türkiye'yi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Erdoğan, “Özel çocuklarımızı, ailelerini ve özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan, böyle bir etkinliğin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Gün Boyu Eğlenen Özel Bireyler Yarıştıkları Branşlarında Madalyalarını Aldı.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’a katkılarından dolayı Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke direktörü Didem Ünsür tarafından plaket ve futbol topu takdim edildi.
Açılış töreni Çukurova Üniversitesi Jimnastik Kulübü sporcuları ile Suhar Duru Dans Akademisi öğrencileri tarafından dans ve Jimnastik gösterileriyle devam etti.
Gün boyu eğlenmenin ve birlikte spor yapmanın mutluluğunu yaşayan özel bireyler, gün sonunda yarıştıkları branşta madalya kazanmanın sevincini yaşadı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi