Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Özgüven ve İletişim” Söyleşisinde Uzman İsimler Çukurova Üniversiteli Öğrencilerle Buluştu.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.01.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kariyer Kulübü, Özgüven ve İletişim Söyleşisi kapsamında alanında uzman isimleri öğrencilerle buluşturdu.

Akif Kansu Toplantı Salonu’nda 2 gün boyunca gerçekleştirilen Özgüven ve İletişim Söyleşilerinde 4 farklı alanda, konusunda uzaman ve kariyerlerinin doruk noktasına gelmiş isimleri ağırlayan ÇÜ Kariyer Kulübü öğrencileri sunumlar sonrasında merak ettikleri konuları da katılımcılara sorma imkânı buldu.

Dondurma Markasını Dünyaya Tanıttılar

Özgüven ve İletişim Söyleşileri kapsamında öğrencilerle ilk buluşan isim Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Atilla Kanbur oldu. Ankara Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Kanbur, Kahramanmaraş’tan dünyaya yayılan markalarının nasıl doğduğunu, başarılarını ve edindikleri kariyeri öğrencilerle paylaştı.

 

 

Öğrencilerle bir araya gelen diğer isim ise Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan oldu. Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin 2002 yılı “En Başarılı Şube ve Şube Başkanı” ödülüne sahip olan Çağ Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İnan, meslek hayatındaki gelişmeleri öğrencilere anlatarak hayatından kısa kesitler sundu.  

 

Dr. Ejder, Türkiye’nin 10 Başarılı Gencinden Biri Seçildi ve Türkiye’nin İlk Aile ve Danışma Merkezini Kurdu.

“Türkiye’nin 10 Başarılı Genci“ Yarışmasında Türkiye birincisi olan Dr. Obengül Ejder de öğrencilerle buluşan bir başka isimdi. Dr. Ejder, eğitim hayatıyla bilgiler aktararak nasıl doktor olduğunu öğrencilerle paylaştı. Hayalindeki mesleğin başka olduğunu ancak tıp fakültesini okuduğunu söyleyen Dr. Ejder, Türkiye’nin ilk aile ve danışma merkezini nasıl kurduğunu ve karşılaştığı zorlukları anlattı.

Askerlikten Akademisyenliğe Uzanan Başarı Öyküsü…

Çağ Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Koç da meslek hayatındaki kariyer tırmanışını öğrencilerle paylaştı. Asker olarak başladığı meslek hayatına birçok ödül ve başar sığdıran Yrd. Doç. Dr. Koç, akademisyenlik mesleğine girişini ve ulusalararası arenadaki eğitim ve kariyer aşamalarını anlattı. Öğrencilere mini bir de sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Koç,  öğrencilere nasihatlarda bulundu.

Onu Herkes Nöbetçi Kütüphane İle Tanıdı.

Öğrencilerle son buluşan isim ise Caner Palandökenler oldu. 27 yaşında bir sigorta şirketinin müdürü olan Palandökenler, Türkiye’nin en genç bölge müdürü unvanını nasıl aldığını anlattı.  Profesyonel koç ve eğitmen olarak devam ettiği meslek hayatında bir proje olarak başlayan ve büyük ilgi gören kurucusu olduğu Nöbetçi Kütüphane uygulamasını da öğrencilere anlatan Palandökenler, kariyer hayatına yönelik anekdotları öğrencilerle paylaştı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi